Lokaal lezersnieuws

Feestmarkt Gregoriuskerk en Suitbertuskerk

Feestmarkt kerk Buren 2017

Op zondag 3 september 2017 wordt de jaarlijkse grote feestmarkt gehouden op het plein rondom de Gregoriuskerk a/d Kornedijk 3 te Buren.

Om 10.30 uur is de opening van de markt welke tot ca. 16.30 uur zal duren.

"Good food is good mood", daar draait het om!

Op 23 augustus aanstaande opent restaurant Sal do Mar, aan de Frederik van den Paltshof in Rhenen, opnieuw haar deuren. Na een grondige verbouwing van de keuken staan eigenaren Ralph Jonker en Zoë Lensen helemaal klaar om hun gasten met een geheel vernieuwde menukaart te verwelkomen.

Meditatie Soul Searching Company Tiel

The Soul Searching Company start vanaf dinsdag 5 en donderdag 7 september laagdrempelige meditatiesessies. Hoofddoel is het ondersteunen en herstellen van de verbinding met onszelf en onze omgeving.

Ontmoetingsmiddag voor 60-plussers

Elke vrijdagmiddag bent u welkom voor een praatje, spelletje, contact en gezelligheid met leeftijdsgenoten. Er liggen kranten, tijdschriften en er is een ruilbibliotheek. Toegang 2 euro incl. koffie en thee. Informatie tel. 06 83922001 of website 60plussoospassewaaij.nl

Van Binsbergen staat vrijdag aan de start van het grootste Ultra Trail Running evenement in Europa.

Eén van de grootste Ultra Trail lopen op de wereld met ruim 2.000 deelnemers! 170 Km hardlopend door het Mont-Blanc massief. Vanuit Chamonix aan de Franse kant naar Italië. Van daar uit via Zwitserland weer terug naar Chamonix aan de voet van de Mont-Blanc.

Basisschool Floriant opent voor het eerst de deuren

Maandagochtend om 08:30 uur ging voor het eerst de schoolbel van Basisschool Floriant. De fusieschool is verhuisd en heeft een nieuwe onderwijslocatie gekregen. De kinderen en ouders stonden gespannen voor de poort om de school voor het eerst te bewonderen.

Molenwerf opent schooljaar

De scholen zijn weer begonnen! Zo ook bij openbare basisschool de Molenwerf. Daar werd het nieuwe schooljaar geopend met een bellenblaasmachine, een openingswoord van de directeur en het hijsen van de schoolvlag. Daarna mochten alle ouders met hun kind(eren) mee de klas in.

Stem op Gouden Roos voor Ter Navolging

Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden een Toekomst geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf dit jaar een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos.

Flipje handwerk en naai club

Elke dinsdag morgen gezellig bezigzijn O.a. handwerken naaien er zijn naaimachines en

Lock machine ouderen en maar een ieder die deze hobby leuk vind en zelf je spullen mee nemen er is begeleiding

GAMBIA INZAMELING HULPGOEDEREN

Jan de Jager regelt op kleine schaal ontwikkelingshulp in het straatarme West-Afrikaanse land Gambia, om daar mensen telkens iets verder te helpen.

Deze maand wordt door hem weer van alles ingezameld, zoals kleding, ondergoed, schoeisel, handdoeken, dweilen, dekbedden en beddengoed.

Pagina's