Lokaal lezersnieuws

Vrijwilligers Tiel profiteren van gezamenlijke scholingsagenda Mozaíek Matchpoint

In het voor- en najaar verspreidt Mozaíek Matchpoint digitaal haar scholingsagenda onder alle vrijwilligersorganisaties, werkzaam in Tiel.

Quizavond voor vrijwilligers

Welzijn Rivierstroom organiseert voor alle vrijwilligers in Buren en Neder-Betuwe een ontspannende en leuke quizavond op donderdag 21 juni vanaf 20.00 uur in het dorpshuis in Kesteren.

Agnietenhof sluit filmseizoen af met Filmweek

Het filmseizoen in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof loopt ten einde, maar niet voordat de filmweek heeft plaatsgevonden. Van zaterdag 26 mei t/m donderdag 31 mei draait de Agnietenhof maar liefst zes verschillende films.

Dans, theater én musicalvoorstellingen door Zinder Educatie

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni wordt er in Zinder volop gedanst en gezongen. De dansgroepen, musicalklas en Theater Talentklas van Zinder Educatie geven dit weekend allemaal een voorstelling: Met bad en uitzicht op zee, Dromen door ’t deurtje en Dans in Zinder!

 

15 jaar Betuwse Kunstroute

15 jaar Kunstroute Buren B!zonder In het weekend van 2 en 3 juni kunnen kunstliefhebbers genieten van het 15e jaar van de Open Atelierroute van Buren B!zonder. Dit jubileum wordt feestelijk gevierd en diverse kunstenaars hebben voor de gelegenheid een speciaal kunstwerk gemaakt.

algemene onderwijs bond ondersteunt stichting vrienden van suriname

Dankzij een substantiële bijdrage van de Algemene Onderwijs Bond (AOB) werd het voor de Stichting “Vrienden van Suriname” weer mogelijk om een grote container met hulpgoederen naar Suriname te verschepen.

 

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Stichting Ter Navolging Tiel viert 4e Lustrum met creatieve wedstrijd i.s.m. Zinder Educatie

Ter gelegenheid van het vierde Lustrum van Stichting Ter Navolging Tiel wordt een wedstrijd georganiseerd in samenwerking met Zinder Educatie. Jongeren en volwassenen mogen door middel van tekeningen, schilderijen en/of foto’s de schoonheid van begraafplaatsen in Tiel vastleggen.

New Cool Collective en De Raad van Toezicht in Zinder Tiel!  

New Cool Collective en De Raad van Toezicht komen naar Zinder Podium op zaterdag 26 mei! Voor New Cool Collective is het een bijzonder jaar. De band bracht het album Electric Monkey Sessions 2 uit en de band bestaat maar liefst 25 jaar.

Rennen voor de dierenambulance

De leerlingen van de Prinses Margrietschool, een CPOB-school, overhandigen de opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop aan de Dierenambulance Tiel. Met de dierenknuffel in de hand lieten ze zien dat snelheid dierenlevens kan redden. Knap gedaan!

 

Pagina's