• Joop Kappert
  • Joop Kappert
  • Joop Kappert

FC Lienden verliest nipt van FC den Bosch

LIENDEN In de oefenreeks ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft FC Lienden een nuttige oefenwedstrijd gespeeld tegen FC den Bosch, dat uitkomt in de Jupiler-League. De Bosschenaren gingen er uiteindelijk met de 1-3 winst vandoor.

In de eerste helft was FC den Bosch de iets betere ploeg, maar FC Lienden kon toch behoorlijk tegenstand bieden en ook tot goed positiespel komen. Veel gevaarlijke momenten kende de eerste helft niet. Het enige hoogtepunt kwam na een half uur, toen Muhammed Mert FC den Bosch koppend aan de leiding bracht (0-1).

In de tweede helft begon FC Lienden voortvarend en kwam soms gevaarlijk door de Bossche defensie. Vooral de ingevallen Jawad Bellahsan zorgde voor meer dreiging. Hij stond ook aan de basis van de gelijkmaker. Na een fraaie actie op links bereikte hij Frank Wiafe, die de keeper op zijn pad vond. De rebound werd door Milad Intezar keurig benut (1-1). FC den Bosch verving hierna bijna de complete ploeg en werd langzamerhand steeds dominanter. Spits Dennis Kaars schoot een voorzet van Jens van Son hard achter doelman Jan Schimmel (1-2). Even later teisterde Don Bolsius de lat boven Schimmel. Het slotakkoord was voor de jonge, van PSV overgekomen, Sven Blummel. Hij zette de 1-3 eindstand op het bord.

Dinsdagavond 8 augustus wordt de oefenreeks voortgezet tegen vierde klasser FZO in Zeist. Zaterdag 12 augustus houdt FC Lienden haar open dag. Vanaf 14.00 uur zijn er voetbalclinics voor de jeugd en wordt de selectiegroep en de staf aan het publiek voorgesteld. De open dag wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen BVC'12 uit Beek-Ubbergen. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur.

Foto 1: Kenny Elders op de huid gezeten

Foto 2: Frank Wiafe snelt door Bossche defensie

Foto 3: Mo Bendadi en Jop van Steen (3) in duel