• 112Heuvelrug.nl

Poging tot oplichting ouder echtpaar in Buren

BUREN Op donderdag 12 september is er een melding binnengekomen van een poging tot oplichting van een ouder echtpaar, woonachtig aan de Rodeheldenstraat in Buren. Een nette jongeman sprak de heer des huizes (83) aan op straat en bood "gratis" pannen, bestek en stofzuigers aan. Het enige wat betaald hoefde te worden, was de btw over deze producten ter waarde van €600.

Toen de echtgenote (80) van de man hem op straat zag praten met de vermeende oplichter is zij poolshoogte gaan nemen. Bij het aanhoren van het verhaal gaf zij aan dat ze zijn aanbod niet vertrouwde. Hierop zei de jongeman dat hij geen bankgegevens van het stel hoefde maar het geld ook in contanten afgerekend mocht worden. Toen ze meldde alsnog geen interesse te hebben, reageerde de man geïrriteerd waarna hij in zijn donkere bestelbus stapte en zich met hoge snelheid uit de voeten maakte.

De beoogde slachtoffers hebben door alle commotie zo snel geen details- of kenteken van het voertuig kunnen noteren. Wel is bekend dat het om een model van het automerk Ford gaat. Het betreft een blanke man met donker, achterovergekamd haar. Hij droeg een blauw-witte ruitjesblouse en sprak netjes, accentloos Nederlands.

Het echtpaar is verbouwereerd. ,,Je hoort het op tv maar dat het ons nu zou gebeuren, verwacht je niet", vertelt de vrouw. ,,Mijn man was aan het wandelen en hij reed al een poosje achter hem aan." Het bejaarde echtpaar is enorm geschrokken en wenst anoniem te blijven. Er is melding gemaakt bij de politie. Gevraagd wordt om bij verdachte situaties als deze niet in te gaan op het aanbod en zoveel mogelijk details door te geven bij de gemeente of aan de politie.