Parkeergarage

Met het Shell stratenboek binnen handbereik zocht ik in 1988 voor het eerst een parkeerplaats in de binnenstad van Tiel. Nog nooit eerder was ik in de 'hoofdstad' van de Betuwe geweest. Het zoeken naar die parkeerplek viel niet mee. Na enkele rondjes Tiel kon ik de auto uitstappen.

Tegenwoordig helpt TomTom de weg te vinden naar een plaats van bestemming. Voor de binnenstad van Tiel blijft het vinden van de beste parkeerplek nog altijd een opgave. Dat ervaren bezoekers van de Agnietenhof regelmatig.

Daar komt binnenkort verandering in. Bezoekers van de Tielse binnenstad kunnen dan in het lijstje 'pointes of interest' parkeergarage Tiel aanklikken en de navigatiestem leidt de chauffeur naar de nieuwe garage Westluidense Poort. Over een maand gaat immers een van de modernste parakeergarages van Nederland open met ruimte voor circa 580 auto's.

Het CDA is ervan overtuigd dat hiermee de aantrekkelijkheid voor een bezoek aan Tiel wordt verhoogd, ondanks het feit dat er straks tot 22.00 uur voor parkeren betaald moet worden. Betalen is nooit leuk, maar voor maximaal €3,50 per avond krijg je wel het comfort en gemak van een parkeerplek op steenworp afstand van onder andere de Agnietenhof en op termijn een nieuwe bioscoop. Het CDA heeft zich wel sterk gemaakt om de inwoners van de binnenstad te ontzien. Naar een oplossing hiervoor wordt gezocht.

Ik ga er van uit dat deze parkeergarage een mooie aanvulling is op wat de binnenstad van Tiel te bieden heeft. Het zal even wennen zijn, maar straks weten we niet beter en willen we er niet meer van af.

Arjen Sijpkes

CDA Tiel