Tiel: regionaal centrum voor cultuur en evenementen

Onze Fruitstad kent een groot aantal toonaangevende evenementen met een uitstraling op plaatselijk, regionaal, landelijk en zelfs wereldniveau.

Misschien staan we er niet zo vaak meer bij stil, omdat het in ons bruisende stadje bijna gewoon lijkt dat er zo vaak iets te doen is: Tiel pakt uit, Dickens markt, Appelpop, Jazzy Tiel, Profronde, Fruitcorso, Oldtimerdag, Taptoe, Kooroptredens, enz. Bovendien kent onze gemeente vele organisaties die er nog een schepje bovenop doen: de Elstars, huiskamersessies met muziek, kerkconcerten en lezingen.

De lijst kan veel langer. Talloze evenementen met duizenden vrijwilligers, ook uit de regio, zorgen er elk jaar weer voor dat Tiel regelmatig bruist van de activiteiten. U, de inwoners van Tiel en de regio, weet er telkens weer iets bijzonders van te maken. Hier is een groot compliment wel op zijn plaats: hartelijk dank voor zoveel enthousiasme en zoveel inzet.

Toch zijn al die interessante en gezellige evenementen niet zo vanzelfsprekend. Verordeningen en aanscherping van veiligheidsregels maken het telkens lastiger en duurder om iets te organiseren, vooral als daar veel mensen op af komen. Denk hierbij aan vluchtroutes, toegangscontrole, brandveiligheid, toegankelijkheid voor hulpdiensten, enzovoorts.

D66 zal aandacht blijven vragen voor al die interessante activiteiten waarmee Tiel zich onderscheidt in de regio. Samen met onze buurgemeenten kunnen we onze regio nog aantrekkijker maken. Er is heel wat te beleven in Tiel en omgeving en er kan nog veel meer.

Nu we een mooie, veilige parkeergarage hebben en de Waalkade autovrij is, kunnen we hier een aantrekkelijk verblijfsgebied maken. D66 vraagt u mee te denken over de inrichting van dit gebied. Heeft u ideeën, neem contact op met D66 Tiel en wellicht zit u binnenkort met de politiek om tafel om Tiel nog aantrekkelijker te maken.

Joke Sewalt

lid commissie Samenleving namens D66 Tiel