Columns

Columnist:

Spot op de Betuwe

In de hoogte

Bent u er ook van achterover geslagen? Van het schokkende bericht dat onze Tielse knuffelzanger Frans Duijts zijn huis weer te koop heeft gezet? Het kan u haast niet ontgaan zijn, want niet alleen de showprogramma's maar ook de serieuze pers kwamen met dit spectaculaire nieuws aansjouwen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Bij TEC

Kom een keertje kijken, nodigde een bestuurslid van TEC mij onlangs uit. Daar had ik wel oren naar, want als columnist moet je voeling houden met de samenleving en daar hoort ook het voetbalveld bij.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Lawaai

Beter laat dan nooit. Bijna vijftien maanden geleden zaten Zoelmond en omgeving urenlang in het donker nadat een Apache gevechtshelikopter tegen een draad van een hoogspanningsmast was gevlogen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Op de vlucht

Ik kan er geen touw meer aan vastknopen. Aan de drie beesten op die geïmproviseerde vlonder op het Hoogeinde in Tiel, bedoel ik. Gaan deze drie kruipende baby's, geïnspireerd op de vriendjes van Flipje, nu weg of blijven ze gewoon staan? Wie het weet mag het zeggen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Beeldscherm

Ik ben een praterig type. Gezellig kletsen aan de bar, een al of niet schuine mop vertellen, nieuwtjes horen. Contact met de omgeving. Het hoort allemaal bij me. Dat is altijd al zo geweest. Maar blijft dat zo? Ik heb er een zwaar hoofd in.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Alcoholvrij

Een biertje of wijntje is er bij de gemeente Buren in het nieuwe jaar niet meer bij. De burgemeester heeft het gemeentehuis alcoholvrij verklaard. Er wordt alleen nog maar geproost met een spaatje-rood of een glas Betuwse wijn zonder alcohol. Kun je eigenlijk wel proosten met een glaasje sap?

Columnist:

Spot op de Betuwe

Onderzoek

Weet u het nog? Dat verhaal van die Tielse vrouw, die op de Markt in Tiel een winkeldief achterna ging en probeerde de gestolen jassen uit zijn armen te trekken. Ze kwam daarbij zo lelijk ten val, dat ze nog steeds niet genezen is van het letsel aan haar schouder.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Bodem

Ik moet die Avri maar eens met rust laten in deze column, bedacht ik vorige week in een goedmoedige bui. Ik heb er genoeg over geschreven. Er zijn belangrijker dingen in de wereld. Het is er niet van gekomen. De vuilnisophaler heeft mijn pad toch weer weten te kruisen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Klimop

Met z'n drieën staan ze al bijna tien jaar op een houten vlonder aan het Hoogeinde in Tiel. Drie kruipende baby's met koppen, die geïnspireerd zijn op de vriendjes van Flipje: Olifant Flapoor, Muis Piep en Bertje Big. Ze staan daar nogal wankel want die vlonder is zo rot als een mispel.

Pagina's