Columns

Columnist:

Spot op de Betuwe

Keepster

Vrouwenvoetbal. Ik neem er tegenwoordig mijn petje voor af. In de tijd dat ik als dagbladjournalist werkte, stelde deze sport niks, maar dan ook helemaal niks voor. De krant schreef er niet eens over.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Gescheurd

Er zitten lange scheuren in de vloer van de Tielse parkeergarage. "Heel normaal", reageert de aannemer. "Inderdaad, normaal en zelfs voorspelbaar", zegt de gemeente Tiel. Je kunt het gewoon op je vingers natellen.

Columnist:

Raadspraat

Zeker zijn van een evenwichtig Tiel

Sinds de gemeente de taken voor de jeugdzorg heeft overgenomen van het Rijk, kampt Tiel met financiële tekorten. Om de kosten en opbrengsten in evenwicht te brengen moet er worden bezuinigd. Voor de PvdA staat een eerlijke verdeling van deze bezuinigingen voorop.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Ramp

Van een politiewagen met loeiende sirene word ik altijd onrustig. Wat zou er nu weer gebeurd zijn? Zaterdagmorgen raasde de politie met uitbundig zwaailicht langs de etalage van de bakker, waar ik net op het punt stond om mijn harde bollen te bestellen.

Columnist:

Raadspraat

'We moeten op onze centen passen'

Moet Buren de OZB verhogen en windmolens plaatsen? Grote financiële tegenvallers in het sociaal domein. Wilde plannen van het college met het bouwen van een grote sporthal in Maurik welke veel duurder uit gaat vallen dan ooit was begroot.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Carillondergang

Nou, het was me het weekeindje wel. Mijn patriottisch hart sloeg bijna over van emotie toen de spanning eindelijk werd gebroken en Duncan met vlag en wimpel het Eurosongfestival won. Champagne had ik helaas niet in huis. Er stond nog wel een fles zware Franse wijn open.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Nagalm

Architectonisch is Zinder een lust voor het oog, maar akoestisch doet de concertzaal van de Tielse cultuurtempel zeer aan je oren. De muziek slaat dood in die zaal, zo heeft de directie anderhalf jaar na de officiële opening bekend gemaakt. Sjonge, wat een tegenvaller.

Columnist:

Raadspraat

Meer jongeren in de Burense politiek

Meer jongeren in de Burense politiek. Als jongere (19 jaar) wil ik hiervoor het startsein geven. 16 april jl. ben ik geïnstalleerd als burgerraadslid voor de VVD. Dat houdt in dat ik mag deelnemen aan de commissies/voorbesprekingen van de gemeenteraad.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Taartjes

Nu mijn cholesterol weer enigszins op peil is, waag ik me af en toe weer aan een koekje of een taartje. Vooral tijdens mijn vakantie in Zuid-Italië was de verleiding groot om me even niets van dat cholesterol-gedoe aan te trekken.

Pagina's