Columns

Bezuinigingen raken Mantelzorg

De gemeente Tiel krijgt ieder jaar €250.000 van het rijk voor de ondersteuning van mantelzorgers. Dit geld is bedoeld om onze vele mantelzorgers te ondersteunen in hun vaak moeilijke taak en als blijk van waardering naar onze inwoners die naar iemand omkijken.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Jukebox

De Betuwe is me lief, maar af en toe bekruipt mij het gevoel dat ik er even weg moet. Even die betrekkelijke rust van het land tussen de rivieren ruilen voor de levendigheid en de dynamiek van de grote stad. Het overkwam mij vorige week.

Sinterklaas

Er zijn gezinnen waar Sinterklaas met veel cadeaus gevierd wordt en soms komen Sint en Piet zelfs op bezoek. Een nieuwe Wii, Fortnite, een 'bouw je eigen robot' pakket, het kan niet op.

Knippen

Avri's opperhoofd Joost Reus en de nieuwe Avri-directeur Walter Brouwer nemen de pet voor ons af. Ze zijn uitermate tevreden over ons, zo schreven ze vorige week in een forse advertentie in de streekbladen. "De hoeveelheid restafval neemt enorm af", zo jubelde het tweetal.

Station

Het NS-station in Geldermalsen lijkt mij een uitstekende locatie om een enge film op te nemen. Zo'n Oostblokfilm waar de naargeestigheid vanaf straalt. De perrons zijn er altijd winderig en in de avond onheilspellend stil. Je schrikt er van de doorgaande treinen die je voorbij razen.

Oldtimer

Zondag komt Sinterklaas in Tiel aan. Op zondag? Ja, voor het eerst op zondag. Laat de nieuwe burgemeester van de gemeente Geldermalsen het maar niet horen. Hij is van de SGP, de partij die weinig aan de pet heeft met de Goedheiligman.

Tiel worstelt maar zal bovenkomen

Het uitgangspunt van de PvdA Tiel is dat in een zorgzame gemeente familie, vrienden en buren naar elkaar omkijken. De gemeente geeft informatie en verbindt; regelt extra hulp, ondersteuning en zorg waar dat nodig is.

Complimenten

Ik vertel u eerst iets wat niet gebeurd is. Even een verzinseltje. Als ik mijn ouders een schoolrapport met mooie cijfers kon laten zien, gaven ze mij een compliment. Om mijn succesvolle studeren te waarderen. Een compliment in de vorm van een bijzonder welkom fooitje.

Pagina's