Columns

Johan

Als Johan Cruyff vanuit zijn stoel op de eretribune van de hemel de stad Tiel kan zien, zal hij een gevoel van treurigheid niet kunnen onderdrukken. Want daar in Tiel-West ligt een van zijn Cruyff Courts, waarvoor hij zich tijdens zijn leven zo hartstochtelijk heeft ingezet, te verkommeren.

Raadspraat Samenwerken! Hoe doe je dat?

Nog geen 10 jaar geleden wist de overheid wel wat goed was voor u als inwoner. Vaak werd u pas tijdens een bestemmingsplanprocedure in de gelegenheid gesteld uw reactie op een initiatief kenbaar te maken. Tegenwoordig is het denkbaar dat u als inwoner als samenwerkingspartner optreedt.

Gekakel

Er was eens een kasteelheer die gewoon Jan heette. Hij zetelde in een veel te ruim bemeten kasteel in de graafschap Buren. Dat immense bouwwerk, in de volksmond ook wel het gemeentekasteel genoemd, stond daar eenzaam en alleen aan de Maurikse Wetering. Als een verdwaald element in het landschap.

Beloftes en eieren

Er is de laatste tijd veel beloofd in de gemeente Buren en belofte maakt schuld. Zeker in maart vorig jaar toen de verkiezingen plaatsvonden.

In het duister

Het is nog nooit zo donker geweest of het is weer licht geworden, zei mijn vader als het weer eens tegen zat. De bewoners van een doodlopende straat in Tiel die op een pleintje uitkomt, zullen het niet met deze gevleugelde uitspraak eens zijn. Ze hebben het licht helaas nog niet gezien.

Het cement van Tiel

Onlangs was ik als raadslid aanwezig bij een informatieavond over Global Goals. Wat is dat, hoor ik u denken. Global Goals zijn 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen, die vastgesteld zijn door de Verenigde Naties met als doel een einde maken aan o.a.

Over de schutting

Even een stukje fantasie. Stel je voor dat het regent en het stormt. Ik probeer in dit barre weer de inrit naar mijn huis in te draaien, maar mijn auto slipt een eindje door. Met als gevolg dat ik het tuinhek van de buren aan diggelen rijd.

De MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

Hoe scoort de gemeente Buren? We lichten alvast een tipje van de sluier op, onze gemeente werd 20e van alle gemeenten in Gelderland. De middenmoot. Wat betreft prijs/ kwaliteit verhoudingen doen we het goed, maar wat betreft communicatie en beleid is er nog een wereld te winnen.

Zingen

Een blind paard kon zaterdag bij wijze van spreken zien dat Varik de winnaar zou worden van het fruitcorso in Tiel. Daar heb je geen jury met een ingewikkeld puntensysteem voor nodig.

Pagina's