Columns

Columnist:

Spot op de Betuwe

Maaiveld

Die hittegolf. Ik probeer het hoofd zo koel mogelijk te houden door later naar bed te gaan en ook wat later op te staan. Dat laatste lukte vorige week helaas niet. Mijn ochtendrust werd akelig verstoord door een irritant ratelende herrie aan de zijkant van ons huis.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Uitgedroogd

Dat was even schrikken. Een stuk of tien prachtige Shetlandpony's zonder water in de brandende zon in een weiland in Zoelen. De Burense politie die dit treurige tafereel onder ogen kreeg, greep kordaat in.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Jasje

Wat ben ik toch een geluksvogel dat ik als columnist in de Betuwe werk. De onderwerpen voor je stukje liggen hier voor het opscheppen. Neem dat Tielse gemeenteraadslid Maureen Klijn.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Attractie

Een brutaal mens heeft de halve wereld, zei mijn moeder vaak. Zo'n brutaal mens is Adriaan Straathof, de grootse en meest omstreden varkensfokker van Nederland. De dossiers over deze man puilen uit van de aanmaningen, dwangsommen en rechtszittingen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Record

We hebben de tijd in Rivierenland. De zaak rustig op zijn beloop laten of steeds maar weer voor je uit schuiven. En liever niet in de toekomst kijken. Waarom niet? Een wethouder in de voormalige gemeente Echteld had daar zo zijn eigen argumentatie voor.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Kleuren

De Belgen. Ze kunnen beter voetballen dan die Nederlanders met hun eeuwige superioriteitsgevoel. Ze steken ons op nog meer fronten de loef af. Zo zijn ze veel slimmer in het ophalen en verwerken van huisvuil, dan de Nederlanders die eigenwijs vasthouden aan systemen die al lang achterhaald zijn.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Contrast

Ik loop verkeerd. Nou ja, verkeerd, ik loop sinds mijn heupoperatie met te kleine stapjes. Als je een behoorlijke lichaamslengte hebt zoals ik, is dat een vreemd gezicht. Ik kan me voorstellen dat de mensen die me voorbij zien komen, aan Pino van Sesamstraat moeten denken.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Beleving

Vorige week woensdag ging ik er eens echt voor zitten. In de achtertuin met een blikje alcoholvrij bier (ik wilde mijn hoofd er goed bijhouden) en met mijn cameraatje in de aanslag. Er zou een laagvliegende Boeing overkomen. Ongeveer 3000 meter laag.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Column Bietjes

Even een ietwat indiscrete vraag aan de vrouwelijke lezers van deze column. Zou u willen overstappen op wasbare inlegkruisjes? Ik denk dat de meningen verdeeld zijn. Op internet lees ik dat je met die kruisjes niet lekker fietst. De drukknopjes voel je tijdens het trappen.

Pagina's