27/28 mei: gebedsnacht in Lienden

07-05-2016, 20:10 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 27 mei 2016, 22:00 tot zaterdag 28 mei 2016, 06:00

Locatie:

Lienden

Nederland is een vrij land, maar in veel landen is vervolging van christenen aan de orde van de dag. Voor vervolgde christenen en hun vervolgers is er een gebedsnacht, van vrijdagavond 27 mei 22:00 uur tot zaterdagochtend 28 mei 6:00 uur. Deze gebedsnacht wordt gehouden in gebouw De Open Deur, naast de Hervormde kerk in Lienden. Christenen uit de omgeving worden van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht mee te bidden.

Christenvervolging gebeurt in veel landen. Het gebeurt in het geniep, of met bruut geweld, tot de doodstraf aan toe. Vervolging en onderdrukking in allerlei vormen raakt kinderen, volwassenen en ouderen in hun dagelijks bestaan.

Daarom wordt de Nacht van Gebed gehouden op honderden locaties in Nederland en België, waaronder Lienden. Er wordt gebeden voor de vervolgde christenen en hun vervolgers, er worden psalmen en bijbelliederen gezongen en er is tijd voor onderlinge ontmoeting. Wie mee wil doen, kan de hele nacht komen, maar het is ook prima om een uurtje te komen op vrijdagavond, midden in de nacht of juist in de vroege ochtend, als het weer licht wordt.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen.

Meer informatie op de website www.opendoors.nl of bij Elbert Nap, 06 11 59 60 32.