Autocross Weekend te Maurik

02-10-2017, 20:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 7 oktober 2017, 10:00 tot zondag 8 oktober 2017, 18:00

Locatie:

Rijnbandijk , Maurik
Rijnbandijk
Maurik

ACC Geffen klaar voor 2 dagen Autocross te Maurik

In Maurik wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor een weekend vol autocross. Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober a.s. vindt dit sensationele weekend plaats. De Autocrossvereniging ACC Geffen, uit het Brabantse Geffen staat garant voor de organisatie van deze wedstrijd.

De professionaliteit van de autocross sport heeft de laatste jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Van het moedwillig kapot rijden van je oude straatoude, wordt overigens nog steeds gedaan maar is samengepakt onder de naam bangeren, is allang geen sprake meer.

Na 3 manches die alle deelnemers rijden worden de punten bij elkaar opgeteld en aan de hand hiervan de opstellingen van de finales bepaald. De motoren beginnen op beide wedstrijddagen al om 10.00 uur te ronken. Dan rond 17.00 uur staan de finales op het programma waarin de punten worden verdeeld die de rijders aan hun kampioenschap totaal kunnen toevoegen. Tijdens dit weekend zullen op zaterdag de rijders van Auto Cross Vereniging Rang Pang bij ons te gast zijn om de laatste punten voor hun club kampioenschap te halen.

De kleiondergrond van Maurik zal er bij droog weer voor gaan zorgen dat er een snel wedstrijd verloop zal zijn op de baan. Hoge snelheden, turbodruk, driften en strijd staan niets meer in de weg om op zaterdag 7 en zondag 8 oktober de deelnemers aan te komen moedigen in Maruik.

Het terrein is gelegen aan de Rijnbandijk te Maurik.