• opdracht vredesduif

    Annegreet Barten
  • droomplek

    Annegreet Barten
  • opdracht raam binnendeur

    Annegreet Barten

Expositie Van ambacht tot Kunst

12-09-2017, 15:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 23 september 2017, 13:00 tot dinsdag 24 oktober 2017, 17:00

Locatie:

De Schoorsteen 23b, Kapel-Avezaath
Agatha Capel
Kapel-Avezaath

Expositie

'Van ambacht naar kunst'

Glaskunst, Schilderijen en Sieraden

In de Agatha Capel exposeren Annegreet Barten, Grietje van Haren en Wilma Enkelaar hun creaties. Een ontwikkeling van hobby naar amateurkunst.

Alle drie hebben ze na uiteenlopende carrières nu hun hart gevolgd en hebben ze het vervolgens aangedurfd van gebaande paden af te wijken. Zelf zijn ze vaak verrast door hetgeen onder hun handen ontstaat.

Bij ANNEGREET maakten de gebruikelijke glas-in-loodramen al snel plaats voor ontwerpen met een symbolische achtergrond. Dat heeft geresulteerd in 'schilderijen' van glas en speelse objecten die buiten en binnen opgehangen kunnen worden.

Naast vrij werk maakt Annegreet ook werk in opdracht, waarbij compositie, kleur, vorm en grootte optimaal afgestemd kunnen worden op de omgeving waarin het geplaatst moet worden.

www.glaskunstsamenspel.com

De drang tot vormgeving heeft bij GRIETJE geresulteerd in het werken met acrylverf: van realistische werken naar vrije composities. De ontstane inspiratie leidde tot verrassende resultaten.

.

WILMA ziet in vaak vergeten materialen zoals knopen en oude kralen, nieuwe mogelijkheden in de vorm van een ketting, ring, armband of oorbellen. Het geeft haar voldoening om van de beschikbare middelen een mooie nieuwe creatie te maken.

De expositie vindt plaats op 23/24 sept. en 30 sept./1 okt. van 13.00 tot 17.00 uur.