HISTORISCHE LEZING TIELOLOGIE

14-11-2017, 15:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 22 november 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Buitenbulkweg 12, Tiel
Volksuniversiteit Tiel
Tiel

Tielologie, de Lezingcyclus over Tiel en de Tielerwaard van Volksuniversiteit West Betuwe wordt op veler verzoek en gezien de enthousiaste reacties herhaald. Het is nu ook mogelijk de lezingen apart bij te wonen.

Op woensdag 22 november a.s wordt de lezing gegeven door de Tielse historicus Emile Smit. Het thema van deze avond is ''Tiel als Gelderse Stad''. Het belooft ook weer een geanimeerde avond te worden waarbij de aanwezigen veel kennis zullen vergaren over de stad Tiel vanaf 1339,toen Tiel een deel van Gelderland werd. Emile Smit behandelt de geschiedenis van Tiel vanaf de late Middeleeuwen aan de hand van diverse onderwerpen uit de Canon van Tiel. Daarbij komen politieke en militaire zaken als de partijstrijd in de 14de eeuw en de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog aan bod, maar ook de bloei van handel en indstrie in de 19e eeuw.

Dit is voorlopig de laatste lezing uit de lezingcyclus Tielologie als samenwerking tussen Waardevol Tiel, de Oudheidkamer en de BATO (werkgroep archeologen van de Oudheidkamer) en Volksuniversiteit West Betuwe. In het voorjaar worden voor de deelnemers nog een fietstocht en een stadswandeling aan de hand van dit thema gehouden.

Meer informatie op de website www.vuwestbetuwe.nl, bij de inschrijving aangeven bij welke lezing u aanwezig wilt zijn, de kosten zijn E. 15,-- per lezing, aanvang 19.30 uur.