Informatieavond 'Digitaal speelgoed' en 'Connected Toys'

03-11-2017, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 november 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Rechtbankstraat 3, Tiel
Zinder
Tiel

Er is niets leukers dan kinderen die helemaal opgaan in hun spel. Spelen is ook nog eens ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen. Maar is dat ook het geval als het gaat om online spelen of spelen in een digitale wereld? De speelomgeving van kinderen verandert snel. Eén van de opvallendste ontwikkelingen is de komst van speelgoed dat is verbonden met internet: connected toys.

De mogelijkheden zijn eindeloos: een pop waarmee je een gesprek kunt voeren, een knuffelbeer die je verjaardag en je lievelingskleur onthoudt en een robot die moppen vertelt. Maar verreweg de meeste ouders willen wél dat hun kind veilig kan spelen. En dat valt niet mee als het gaat om speelgoed met een internetverbinding. Want vreemden kunnen vrij gemakkelijk 'inbreken' - via bluetooth of wifi - en je kind afluisteren, bestuderen of zelfs een gesprek met ze beginnen. Hoe gevaarlijk is connected speelgoed? En wat zijn aandachtspunten voor ouders? Wat is goed speelgoed? Bestaat er sowieso 'fout' speelgoed? Ook met het oog op 5 december niet verkeerd om daar eens spelenderwijs over te denken.

Deze avond is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kinderen en jongeren. Ouders, opvoeders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, opa's en oma's; iedereen is welkom! U gaat naar huis met aandachtspunten voor het aanschaffen van speelgoed en een lijstje tips. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over dit interessante onderwerp.

Kosten: Gratis.