• JobGroups oktober 2017

    Cursusleiding

Jobmaatjes en JobGroups in Tiel hebben effect!

03-11-2017, 20:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 17 november 2017, 00:00 tot zaterdag 13 januari 2018, 11:45

Locatie:

kerkplein 1, Tiel
Inloophuis (naast de st.maartenskerk)
Tiel

TIEL - Je baan verliezen, het kan tegenwoordig iedereen overkomen. Ondanks het 'herstel van de economie' is het voor veel mensen niet eenvoudig om passend werk te vinden. Vooral als je wat ouder bent of een arbeidsbeperking hebt, is het pittig om jezelf 'overnieuw uit te vinden'. Het is mooi als er dan mensen zijn die de tijd nemen om met je mee te denken.

JobHulpMaatjes

Het afgelopen jaar hebben we in Tiel een eerste groepje JobHulpMaatjes opgeleid. Dit zijn vrijwilligers die een training krijgen om mensen met 'afstand tot de arbeidsmarkt' te helpen richting (betaald) werk. Het maatjesproject is klein begonnen (4 maatjes). De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar: de maatjes hebben dit jaar al 5 werkzoekenden aan werk geholpen.

Het maatjesconcept lijkt dus te werken in Tiel. Daarom willen wij de komende tijd graag 8 nieuwe maatjes opleiden en inzetten. Oproep: kun je goed luisteren en heb je een beetje tijd beschikbaar om maatje voor iemand te zijn? Meld je dan aan voor onze maatjes-opleiding! Info: www.jobhulptiel.nl

JobGroups

In Tiel is er al 7 keer een JobGroups-cursus gehouden. Waarbij we ruim vijftig mensen hebben mogen ondersteunen in hun zoektocht naar werk. De cursus JobGroups is een serie van zeven ontmoetingsbijeenkomsten over de stappen die nodig zijn om de baan te vinden die bij je past. Hierbij ontdekt de werkzoekende onder meer wat de persoonlijke wensen, belemmeringen, krachten en valkuilen zijn en ook hoe je jezelf kunt presenteren tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.

De volgende JobGroups-cursus start op vrijdag 17 november. Locatie: Inloophuis Tiel (Kerkplein 1, tegenover stadskantoor) van 9.45 uur - 11.45 uur. Deelname is gratis. Geef je snel op, want er is een maximum aantal deelnemers. Info: www.jobhulptiel.nl.