• Opening 2016

    Jan Bouwhuis

Kerstboom voor herinneringen en wensen op Groenmarkt Tiel

05-12-2017, 20:40 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 7 december 2017, 18:45 tot dinsdag 26 december 2017, 23:45

Locatie:

Groenmarkt , Tiel
Markt
Tiel

Kerst staat voor de deur. Tijd om de kerstboom weer op te zetten én ook de tijd om herinneringen op te halen aan mensen, gebeurtenissen of om iemand een beterschapswens te sturen. Vanaf donderdag 7 december staat daarom ook op de Groenmarkt in Tiel een grote kerstboom om herinneringen en wensen in op te hangen. Op die dag zal om 18:45 uur burgemeester Beenakker en Flipje de eerste herinnering of wens in de verlichte kerstboom hangen.

Het is het vierde jaar op een rij dat de herinneringen- en wensenboom op de Groenmarkt staat. Initiatiefneemster Sandra van Leur begon in 2014 de kerstboom om te toveren tot een kerstboom vol herinneringen en wensen. "Het idee ontstond toen ik in 2011 bij de kerstboom bij de St. Joris was in Den Bosch. Daar heb ik een herinnering opgehangen aan mijn overleden zus. Dit gaf een fijn gevoel en ik bedacht dat dit toch ook dichter bij huis zou moeten kunnen." "Om het evenement komende jaren nog groter te maken in Tiel ben ik in gesprek met de KRO-NCRV om er een Joris' Kerstboom van te maken" aldus Sandra.

Bezoekers van de Tielse binnenstad zijn van harte uitgenodigd om hun herinneringen en wensen op te hangen in de boom. Bij restaurant Hart van de Betuwe op de 1e etage is een tafel ingericht met kunststof kerstballen en knutelspullen die mensen kunnen gebruiken om hun herinnering te kunnen maken, die zij vervolgens in de boom kunnen hangen. Een eigen herinnering of wens die thuis is gemaakt mag ook opgehangen worden in de boom.

KRO-NCRV is het omroepbedrijf dat de programma's verzorgt voor KRO-NCRV, KRO en NCRV.