• Met de Kersenexpress door de boomgaard

    Emjee

Open Kersendagen

16-06-2018, 21:20 | Lezersnieuws | Rene van IJzendoorn

Datum:

zondag 8 juli 2018, 11:00

Locatie:

Lingedijk 129A
Boomgaard D'n Kerkewaerdt
Wadenoijen

Bezoek de Open Kersendagen Waar kun je het lekkerst kersen eten? In de boomgaard natuurlijk. Na het succes van de eerste twee edities, wordt het kersenseizoen ook dit jaar weer gevierd met de Open Kersendagen in Boomgaard d?n Kerkewaerdt. Dit vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli in de boomgaard d?n Kerkewaerdt in Wadenoijen (vlakbij Tiel, fruitstad aan de Waal).

Bezoek de Open Kersendagen: voor jong en oud Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard, midden in de Betuwe, en zijn er vele activiteiten. Kom kersenproeven, een ritje met de mini-trein door de boomgaard, een wedstrijdje kersenpitspugen houden of bezoek de diverse kraampjes.

Ook aan de kinderen wordt gedacht met een Kinderkersenplein waar je je kunt laten schminken en kunt springen op het Flipje-springkussen. Ook is er een kinderboerderij.

Pluk ?m zelf De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die jezelf geplukt hebt. Tijdens de Open Kersendagen kun je in een aangegeven gedeelte van de boomgaard, zelf kersen plukken. Als je hoender vol zit, worden deze afgewogen en rekening je de kersen af bij de kassa. Dat wordt smullen!

Muziekfeest De volkszanger Frans Duijts, de Volendamse zangeres Monique Smit, zanger Ronald Berkt en diverse zangkoren zorgen tijdens het weekend voor de muzikale gezelligheid. En natuurlijk zijn Flipje en de Kersenprinses aanwezig. De openingstijden van de Open Kersendagen zijn van zaterdag van 11.00 ? 24.00 uur en zondag van 11.00 ? 20.00 uur.

De markt, rondleidingen en het zelf plukken is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. ?s Avonds is het kersenfeest in de muziektent. Artiesten, muziekband en dj wisselen er elkaar af. Toegang is gratis op beide dagen.