Parkinsonverpleegkundigen slaan brug tussen patiënt en zorgverleners

20-04-2016, 13:30 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 25 april 2016, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Tiel

Persbericht

Parkinsonverpleegkundigen slaan brug tussen patiënt en zorgverleners

Het eerstvolgende Parkinson Café Tiel Rivierenland is op maandag 25 april 2016 van 14.00 tot 16.00 uur in Wijkcentrum Westroyen aan de Predikbroederweg 14, 4003 AL in Tiel.

De twee parkinsonverpleegkundigen van ParkinsonNet Rivierenland zullen vertellen over de rol van de parkinsonverpleegkundige.

Het café is open voor geïnteresseerden vanaf 13.30 uur. Iedereen is welkom, zoals in een "café" betaamt, maar aanmelden wordt op prijs gesteld in verband met de accommodatie. Dat kan per mail: parkinsoncafetiel@gmail.com of telefonisch: 06-24378007

Sinds 2008 zijn er 2 parkinsonverpleegkundigen werkzaam op de Poli Neurologie van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel, en in de wijk, bij mensen thuis.

Nadat de diagnose, ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, is gesteld verwijst de neuroloog naar de parkinsonverpleegkundige. Wat de parkinsonverpleegkundige kan betekenen voor een patiënt is heel erg divers en ook afhankelijk van de behoeften van de patiënt en zijn of haar partner en/of familielid. Er is telkens sprake van maatwerk. Zij geven informatie over medicijngebruik; verwijzen naar therapieën door zorgverleners van ParkinsonNet; zoeken met patiënt en naasten naar aanpassingen bij beperkingen; ed.

De sprekers, Nel van de Koppel en Antonet Peters zullen hun lezing illustreren met voorbeelden uit hun dagelijkse praktijk.

Het Parkinson Café Tiel Rivierenland is opgericht in samenwerking met de landelijke Parkinson-Vereniging en het werkgebied van dit nieuwe café beslaat 13 gemeenten in geheel Rivierenland van Culemborg en Zaltbommel tot Maas en Waal en Overbetuwe. Inmiddels zijn er 60 Parkinson Cafés in Nederland waar lotgenoten en hun partners en mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en hun kennis vergroten op een prettige laagdrempelige manier.