• 10km renners gaan van start! Doe ook mee op 24 juni!

    Cees van den Brenk

Rondom de Heerlijkheid - Steun Roparun!

16-05-2018, 13:41 | Lezersnieuws | Willem van Beekhoff

Datum:

zondag 24 juni 2018, 14:30

Locatie:

Veerweg 5
Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel
Eck en Wiel

Ga de uitdaging aan en doe mee op 24 juni!

Op zondag 24 juni 2018 vindt in samenwerking met Healthclub Juli?n en PK Runningshop de derde editie plaats van "Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel". Hoofddoel is om deelnemers op een sportieve en actieve manier het dorp Eck en Wiel en haar geschiedenis te laten ontdekken, op een gezellige manier en tegelijkertijd met elkaar en voor elkaar een goed doel te ondersteunen. De opbrengst van Rondom de Heerlijkheid 2018 komt ten goede aan het Betuwse Roparun team 30!

Heerlijk hardlopen (5 of 10 kilometer) over de vroegere grenzen van de aloude Heerlijkheid Eck en Wiel. Het parcours leidt langs een aantal unieke plekken van de Heerlijkheid die in 1288 ontstond. Zo komen alle looponderdelen langs Huis te Wiel en de oude slotgracht waar vroeger het kasteel van de "Heeren van Eck" heeft gestaan. Het 10 kilometer parcours gaat langs de wegen die vroeger de uiterste grenzen van de Heerlijkheid vormden en grenzen aan de naastgelegen dorpen Maurik en Ingen.

Naast het hardlopen is er voor kinderen tot en met 12 jaar een Kids Run van ongeveer 1200 meter. Voor liefhebbers en supporters die tijdens het wachten op de aankomst van de 5 of 10 kilometer zelf een mooie wandeling willen maken, is er de Walk of wandeling van ongeveer 2,5 kilometer over het terrein van de landgoederen Heerlijkheid Eck en Wiel en het naastgelegen Huis te Wiel. Ook is het mogelijk het 5 kilometer parcours te wandelen. Er is een grote start/finishklok en waarschijnlijk ook een officiele tijdregistratie.