TAG Rugby Toernooi

04-09-2018, 10:06 | Lezersnieuws | Ilse Br?ker

Datum:

woensdag 19 september 2018, 14:30 tot 17:30

Locatie:

Wadenoijenlaan ?
Cruyff Court Tiel
Tiel

Rugby wordt vaak gezien als een "harde" sport met veel lichamelijk contact. Om juist kinderen en jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met de meest gedisciplineerde sport, is er een variant bedacht, namelijk TAG Rugby!

Hierbij hebben alle spelers een band om hun middel met lintjes eraan, de tags. In plaats van het inzetten van tackels, is het de bedoeling om de tags bij de tegenstander af te pakken, zodat zij niet verder kunnen met hun actie.

Rugby vereniging de Scrumboks wil meer kinderen en jongeren kennis laten maken met deze variant van rugby. Door het laagdrempelig aan te bieden, hopen zij zoveel mogelijk kinderen/jongeren te bereiken.

Het toernooi is bedoeld voor jongens en meisjes uit groep 7,8 en de brugklas. Er wordt in gemixte teams gespeeld, jongens en meiden samen. Een team bestaat uit maximaal 7 spelers (5 spelers en 2 wissels) en heeft een volwassen begeleider. Het toernooi wordt begeleidt door trainers van de Scrumboks. Ook zullen er enkele combinatiefunctionarissen van SportFriends aanwezig zijn om te ondersteunen.

Sportiviteit en plezier staan voorop! Om die reden worden er ook 2 prijzen versterkt. E?n prijs voor het winnende team (team met de meeste punten), maar ook een sportiviteitsprijs. Wat de prijs precies is, gaan we nog niet vertellen, maar we kunnen wel garanderen dat het erg leuk is en dat je nog meer kennis op kan doen met de rugby sport!

Doe mee aan de eerste editie van dit sportieve evenement!

Meer informatie? Mail naar; voorzitter@scrumboks.nl of meenken@sportfriends.nl