• Kees van der Zwaard

    Kees van der Zwaard

Theatervoorstelling De mantel van liefde en zorg

25-09-2017, 09:11 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 11 oktober 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Burgemeester Meslaan 49, Tiel
Zorgcentrum Vrijthof
Tiel

Het Netwerk Palliatieve zorg Rivierengebied bestaat 20 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert het netwerk op woensdag 11 oktober a.s. de theatervoorstelling 'De mantel van liefde en zorg' door Kees van der Zwaard.

De voorstelling wordt van 19.30 - 21.00 uur gehouden in Vrijthof, Burgemeester Meslaan 49 in Tiel. Iedereen is welkom! De toegang is gratis. Aanmelden kan tot 4 oktober a.s.

Palliatieve zorg betekent letterlijk: een mantel van zorg

Deze "warme" zorg is al eeuwen oud. In de loop van die eeuwen verloren en weer teruggevonden. In onze tijd sterk verbonden met zorg rond het levenseinde.

Zo ook in de regio Rivierenland. Twintig jaar geleden zijn er een aantal initiatieven genomen waardoor deze zorg weer tot bloei kwam. Zo zijn er groepen vrijwilligers palliatieve zorg opgericht (VPTZ) om mensen thuis bij te staan, zijn Hospice voorzieningen gebouwd en is er een netwerk van zorgaanbieders opgericht (Netwerk Palliatieve zorg Rivierengebied) die samen de kwaliteit van deze zorg stimuleren. Anno 2017 staan de Hospices in de regio goed bekend en kan er thuis intensieve zorg geleverd worden als dit nodig is.

Om dit te vieren en mede in het kader van de IDPZ (Internationale Dag van de Palliatieve Zorg) bieden we een speciaal voor die gelegenheid gemaakte theatervoorstelling aan van Kees van der Zwaard.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden via de website van het Netwerk Palliatieve zorg Rivierengebied. Aanmelden kan tot 4 oktober a.s. (zie: www.netwerkpalliatievezorg.nl/rivierengebied, pagina 'Hulpverleners' en dan de pagina 'Scholingen').

Rondleiding Hospice Tiel

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u een rondleiding krijgen door het Hospice in Tiel. Het Hospice is onderdeel van Vrijthof. Aanmelden per mail: npzrivierengebied@szr.nl.