• je Boom, je Naam, je Wapen

    wiki commons

Verborgen Verleden, kent u toch? Wilt u zelf actief zo'n onderzoek doen, meldt u aan en kom 7 sept.

18-08-2017, 21:40 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 7 september 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

J.S.de Jongplein 3, Tiel
Regionaal Archief Rivierenland
Tiel

DNA onbekend, Verborgen Verleden, Spoorloos, wie kent de programma's niet. Wilt u niet langer lijdzaam voor de buis zitten, maar zelf actief zo'n onderzoek doen, schrijf dan in voor de cursus 'Je Boom, je Naam, je Wapen' in het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel.

De afdeling Betuwe van de NGV (Ned. Genealogische Vereniging) organiseert deze cursus Stamboom onderzoek in samenwerking met het Regionaal Archief Rivierenland. Op zeven avonden worden cursisten ingewijd in de onderzoeksmethoden om hun Verborgen Verleden zichtbaar te krijgen. Tussendoor is er een periode van twee weken tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat levert dan weer vragen op voor de volgende cursusavond. Het geheel is een praktijkcursus waarin u wordt begeleid in het ontrafelen van uw eigen stamboom.

De toegang is voor iedereen beschikbaar, waarbij (nieuwe) leden een financieel voordeel krijgen. Indien plaats beschikbaar is het zelfs mogelijk slechts één avond (naar keuze) te bezoeken. Ouderen, die met een jonger familielid komen om samen te werken, betalen slechts voor één persoon. De basis van de cursus is een opleiding aan de Open Universiteit, zodat cursisten die de hele cursus volgen voldoende kennis opdoen om via een tentamen een certificaat te behalen.

Voor informatie over beschikbare plaatsen en kosten mail naar ngvBetuwe@gmail.com onder vermelding van 'stamboomcursus 2017'.