• Trekvogels

    Els Bary-Peters

Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe telt trekvogels op zaterdag 30 september

14-09-2017, 12:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 30 september 2017, 07:00 tot 13:00

Locatie:

Prins Willemsweg 1, Echteld
Willemspolder
Echteld

Beleef de Vogeltrek tijdens de Euro Birdwatch. Kom kijken op zaterdag 30 september a.s.

Op zaterdag 30 september neemt Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch. In meer dan 35 landen in heel Europa wordt er op hetzelfde moment vogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten.

Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe staat vanaf 7:00 uur bij de telpost Willemspolder, Steenfabriek Echteld, Prins Willemsweg 1, naast de Steenfabriek. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 bekend.

Het najaar is dé tijd van het jaar om een recordaantal vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land.

Voor vogelaars en natuurliefhebbers is dit het moment om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Ook bij telpost Willemspolder, Steenfabriek Echteld wordt druk geteld. Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe is hier vanaf 7:00 uur paraat om de overvliegende vogels te turven. We tellen door tot omstreeks 13:00 uur. Telescopen zijn aanwezig. Kom je ook? Voor meer informatie kijk op https://www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe