• Micro:bit

    Onbekend

Workshop Programmeren met micro:bit voor beginners 14+

06-12-2017, 15:10 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 13 december 2017, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Rechtbankstraat 3 Rechtban, Tiel
Medialab, bibliotheek Tiel in Zinder
Tiel

De Micro:bit

Om kinderen in aanraking te brengen met het programmeren is op initiatief van de BBC de Micro:bit ontworpen, een minicomputertje van slechts 4,5 bij 5 cm. De Micro:bit is bruikbaar voor verschillende leuke toepassingen: van eenvoudig tot moeilijk. Eenvoudig is bijvoorbeeld het aansturen van de 25 LED-lampjes die op de Micro:bit aanwezig zijn. Moeilijker is het om de Micro:bit te programmeren voor het uitvoeren van een game of het op afstand besturen van een robot of een karretje.

De Micro:bit, ontworpen door BBC, is een klein microcontrollerboard dat kan worden geprogrammeerd om een aantal kleine LED's te laten oplichten. Een laagdrempelige introductie tot programmeren en creëren.

Wat kun je er mee?

Het is een combinatie van een computer in zakformaat met verschillende sensors en LED's en een website vol programmeertalen die uw creativiteit stimuleren. De kans is groot dat je na deze 1,5 in de bibliotheek nog lang niet 'uitgespeeld' bent met de Micro:bit. Daarom kan er eventueel een eigen Micro:bit aangeschaft worden voor € 22,50, om thuis de fijne kneepjes van het programmeren te ontdekken.

Er kunnen maximaal 10 personen meedoen aan deze activiteit. Meld je daarom snel aan. Mail naar wieke.heikoop@bibliotheekrivierenland.nl

Indien mogelijk graag een eigen laptop meebrengen.

Kosten: Leden € 10,- | Niet-leden € 12,50 | Aanschaf Micro:Bit € 22,50 (optioneel)