60+ Soos Passewaaij organiseert een uitstapje

14-07-2019, 23:47 | Lezersnieuws | 60+ Soos

Op vrijdag 2 augustus organiseert de 60+ Soos Passewaaij een uitstapje naar het Elisabeth Weeshuis in Culemborg. We vertrekken om 13.30 uur vanaf het Wijkgebouw Passewaaij, Koerierspad 3; rond half 5 zijn we weer terug. 

Het museum vertelt het verhaal van de weeshuiskinderen, die hier van 1560 tot 1952 hebben gewoond, geleefd en gespeeld. Tijdens de rondleiding hoort u veel wetenswaardigheden hierover, een stuk waardevolle historie rondom het weeshuis. Ook is het weeshuis stadsmuseum van Culemborg. 

Het uitstapje wordt laagdrempelig en budgetvriendelijk georganiseerd. We gaan door middel van carpooling met elkaar naar Culemborg (meerijden kost 2,50). De toegang tot het museum is vanwege het groepstarief 5,50 per persoon (normaal 8 euro) en voor houders van een MuseumJaarkaart gratis. Wie met ons mee gaat, kan gratis aansluiten bij de rondleiding met gids door het museum. Na afloop drinken we in het museumcafé of in de museumtuin gezamenlijk koffie en thee met naar keuze iets lekkers erbij. De consumptie is voor eigen rekening. Op deze manier kunt u een leuke middag beleven met  leeftijdgenoten uit Tiel. 

Heeft u zin om mee te gaan, aanmelden kan tot vrijdag 2 augustus 10 uur op telefoonnummer 06 83922001. Bij aanmelding vernemen wij graag van u OF u zelf wilt rijden en een of meerdere andere 60-plussers kunt meenemen, OF dat u wilt meerijden met een andere auto. Wilt u meer informatie dan kunt u bellen met bovengenoemd nummer of kijken op onze website: www.60plussoospassewaaij.nl of op onze facebookpagina.