• AED onthuld op de Dijkmanzoet. Van links naar rechts: Diane van Rossum, Martijn van Rossum, Wilco van Wijk en Nicole Tannemaat.

    Buurtpreventie Passewaaij

AED onthuld

07-07-2017, 22:31 | Lezersnieuws | Buurtpreventie Passewaaij

Op vrijdag 7 juli is op Dijkmanzoet 100 een AED (automatische externe defibrillator) onthuld die Buurtpreventie Passewaaij geschonken heeft gekregen door Just4Safety en Stichting HeartSafe Tiel op de AED informatieavond in januari van dit jaar. Onder belangstelling van o.a. partners van Buurtpreventie Passewaaij en buurtbewoners is onder het genot van een drankje de AED door gepresenteerd door Wilco van Wijk (Just4Safety) en Nicole Tannemaat (Stichting HeartSafe Tiel) samen met Martijn van Rossum en Diane van Rossum van Buurtpreventie Passewaaij.

Deze nieuwe AED in Passewaaij is het eerste grote wapenfeit binnen het AED project van Buurtpreventie Passewaaij, welke sinds eind 2016 loopt. "We zijn een stapje dichterbij de 6 minuten zone waar o.a. de hartstichting landelijk naar streeft", stelt Martijn van Rossum, initiatief nemer van Buurtpreventie Passewaaij. Diane vult aan: "Ons initiële doel was het vermeerderen van het aantal AED's binnen Passewaaij met in ieder geval 1 AED in het centrum. Dit doel is nu binnen 9 maanden gehaald". Daarnaast zijn na de informatie avond in januari ook al 11 buurtbewoners getraind in het bedienen van een AED. Deze mensen zijn aangemeld als burgerhulpverleners en weten dus ook precies hoe zij de AED moeten gebruiken in geval van nood.