• De Agnietenhof is genomineerd als Meest Gastvrije Theater

    rechtenvrij

Agnietenhof maakt kans op titel Meest Gastvrije Theater van Nederland

11-09-2018, 16:46 | Lezersnieuws | Anika

De Tielse Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof is een van de kanshebbers voor de titel Meest Gastvrije Theater in de categorie kleine gemeenten (tot 50.000 inwoners). Ruim 17.000 mensen hebben de afgelopen weken hun stem uitgebracht tijdens de jaarlijkse verkiezing door de ANWB, waarbij gelet werd op onder andere de sfeer, bereikbaarheid, horecavoorziening en het voorstellingsaanbod van de theaters.

Na een eerdere nominatie in 2016 maakt de Agnietenhof dit derde jaar van de ANWB-verkiezing wederom kans om het Meest Gastvrije Theater te worden. Andere genomineerde theaters in dezelfde categorie zijn onder meer Theater De Leest, Parkgebouw Rijssen en Schouwburg Venray.

In totaal zijn er 40 theaters genomineerd voor de publieksprijs, verdeeld in de categorieën grote stad, grote gemeente, middelgrote gemeente en kleine gemeente. In iedere categorie wordt er een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. Van de vier gouden prijswinnaars mag het theater met de hoogste score de titel Meest Gastvrije Theater van Nederland dragen. Op dinsdag 2 oktober vanaf 14.30 uur zal hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen bekend maken welke theaters er in de prijzen zijn gevallen.