• samen genieten in de wei

    W.E.E. Bronmans
  • Buitenrit in De Elzsenpasch

    W.E.E. Bronmans

Al ruim 3 jaar pony-plezier in De Elzenpasch

23-10-2017, 20:00 | Lezersnieuws | Wilma Bronmans

Het was maart 2014 toen enkele ouders het initiatief namen om de ponyweide in De Elzenpasch te Tiel weer in ere te herstellen. De toen drie hoog bejaarde pony's Heppie, Teddie en Femke werden er ondergebracht om er een mooie oude dag te beleven. Maar liefst 7 gezinnen zetten zich hiervoor in. Het resultaat mag er zijn: Niet alleen twee van de drie pony's lopen nog steeds vrolijk rond en genieten van alle aandacht en liefde, ook de weide is flink aangepakt.

Inmiddels hebben we, mede dankzij hulp van enthousiaste omstanders, de kwaliteit van de weide ook flink verbetert. Zo is er een fijne inloopstal voor de pony's gebouwd en maken we gebruik van ons eigen waterreservoir en stroom via zonne-energie.

Elk gezin verzorgt een dag per week de pony's en de weide. Op deze manier leren de kinderen dat een pony bezitten niet alleen verzorging en berijden is, maar ook welk voer nodig is, wanneer een pony extra aandacht of verzorging nodig heeft en hoe je de weide moet onderhouden. Doordat ieder gezin een maandelijkse bijdrage betaalt, kunnen we voer, hoefsmid, veearts e.d. bekostigen.

Kortom een enthousiaste groep ouders en kinderen die zich inzetten om de pony's een leuke oude dag te laten beleven. Indien u of uw kind ook interesse heeft om ons te helpen verzorgen, neem dan gerust contact met ons op of kom vrijblijvend een keer bij onze weide langs. We zijn ook te vinden op Facebook (Ponyweide De Elzenpasch)

Voor informatie kunt u bellen naar 06-33814450.