• Bewoners Ravestein winnen verkiezingen

    Wim Janssen

Bewoners Ravestein winnen verkiezingen

21-02-2017, 09:21 | Lezersnieuws | Renny de Graaff-Vos

Door Help Nederland Vooruit (sponsor: ING) werd zaterdag 18 februari bekend gemaakt dat in de regio Nijmegen (Cuijk - Culemborg) de meeste stemmen waren uitgebracht op de bewoners van het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen. Derk van den Haak (stichting Vrienden van Ravestein) mocht een cheque van € 5.000 in ontvangst nemen.

In de regio Nijmegen waren er 60 aanmeldingen. Vijf, waaronder de stichting Vrienden van Ravestein, waren geselecteerd voor de stemronde van 9 tot 30 januari.

De uitslag van die stemronde was: 1. Vrienden van Ravestein (Geldermalsen); 2. Bikers against Child Abuse (Tiel); 3. Scouting (Cuijk); 4. Mijn Liefste Wens (Nijmegen); 5. Vrienden Kinder Oncologisch Centrum (Nijmegen).

​De stichting Vrienden van Ravestein is blij en dankbaar dat er veel mensen op de bewoners van het zorgcentrum Ravestein hebben gestemd. De cheque zal worden gebruikt voor de aanschaf een zorgrobot, een ZORA. Voor dementerende ouderen is het uiterst belangrijk dat hun zintuigen positief worden en blijven geprikkeld. ZORA activeert en vermaakt ouderen. Hij zingt, spreekt, doet bewegingsoefeningen voor en maakt rekensommen met hen. ZORA maakt duidelijk iets los bij ouderen.