• Blije prijswinnares Charlotte Melein rechts op de foto

    Annemarie Ravensbergen

Blije prijswinnaar Charlotte in Wereldwinkel Tiel

14-08-2016, 13:50 | Lezersnieuws | Dorien Termeer

14-8-2016 - Een prachtige Tunesische Fair Trade schaal was de prijs die Charlotte Melein heeft gewonnen met de prijsvraag tijdens Tiel Toont. Van de vele inzendingen was zij het dichtst bij het aantal koffiebonen in de pot.

In totaal bevatte de glazen pot 12.624 koffiebonen en Charlotte raadde 12.500 stuks tijdens Tiel Toont op zondag 3 juli. Een duidelijke winnares dus met gisteren de prijsuitreiking in de WereldWinkel Tiel, het tijdstip gekozen door de zomervakanties.

De Fair Trade werkgroep was met een mobiele stand aanwezig tijdens dit evenement in de Tielse binnenstad. Iedere gelegenheid wordt aangegrepen om meer bekendheid te geven aan Fair Trade met als uiteindelijk doel voor 2016 het behalen van de titel Fair Trade Gemeente Tiel.

De werkgroep Fair Trade Tiel streeft naar het predicaat Fair Trade Gemeente voor Tiel. Dit predicaat kan behaald worden als voldoende ondernemers en organisaties Fair Trade producten inkopen/verkopen of gebruiken. Daarnaast wil de werkgroep het belang van Fair Trade bij het brede publiek onder de aandacht brengen.

Wilt u zich aansluiten bij de werkgroep of heeft u vragen: tiel.fairtrade@kpnmail.nl