• Stormtroopers en Kylo ren in de parkeergarage Westluidense poort Tiel

    Dutch Garrison
  • Leden van het Dutch Garrison worden op de foto gezet door McKlin fotografie

    Dutch Garrison

Buitenaards bezoek in Tiel

17-06-2018, 19:30 | Lezersnieuws | Niels

De parkeergarage Westluidense poort in Tiel is nu ongeveer een jaar open en helaas maken de Tielenaren er nog niet massaal gebruik van. Het is erg jammer dat deze mooie garage weinig gebruikt word. Maar voor een fotoreportage was het er zondag middag wel lekker rustig. Door het strakke design en goede verlichting leende deze zich perfect voor een futuristische photoshoot van de Star Wars kostuumvereniging Dutch Garrison. Om misverstanden te voorkomen was er toestemming gevraagd aan de gemeente en zelfs de politie was ingelicht over de gemaskerde karakters die op de 4e verdieping onder de grond rond liepen.

Nederlandse kostuumvereniging.
Het Dutch Garrison, de Nederlandse tak van de wereldwijde Star Wars kostuumvereniging de 501st Legion, had de 4e verdieping onder de grond overgenomen. Met een aantal kostuums van Stormtroopers, de opperbevelhebber Kylo Ren en de rebelse Rey hadden zij een fotosessie in de parkeergarage.

Net echt.
De kostuums die door McKlin fotografie op de foto werden gezet waren “net echt”. Het Dutch Garrison is dan ook niet een vereniging waar je met ieder kostuum lid van kunt worden. Het kostuum moet aan een precieze lijst met eisen voldoen om er zo screen-acurate mogelijk uit te zien. Niet omdat dat gewoon erg mooi is. Het is ook een van de eisen van Lucasfilm/Disney die alleen dan toestaat dat de karakters uit de film mogen worden afgebeeld.

Slechteriken die goed doen.
Natuurlijk verkleden de leden van de Garrison zich omdat het leuk is. Een van de reden wat het zo leuk maakt zijn de goede doelen waar zij zich voor inzetten. De mannen en vrouwen in kostuum zijn geen vreemden op evenementen van Stichting Opkikker of make-a-wish. Alles om het de kinderen die het minder hebben of langdurig ziek zijn maar even hun zorgen te laten vergeten. Het internationale motto is niet voor niks “Bad Guys Doing Good” - Slechteriken die goede dingen doen.

Donaties in plaats van vergoeding
“We willen natuurijk graag promoten wat we doen en dat we niet de carnavals kostuums dragen. Dit zijn professionele kostuums met veel zorg, tijd en geld door leden zelf gemaakt” verteld een van de Puck, die is verkleed als Rey. “Naast dat we zelf aanwezig zijn bij charity events verzamelen we ook veel geld in voor goede doelen. De commerciele evenementen kunnen ons “inhuren”. Wij vragen daarvoor alleen een donatie aan een goed doel”  

Meer informatie en de uiteindelijke foto’s van de sessie in de parkeergarage zijn te vinden op www.501st.nl of op facebook.com/dutchgarrison