• Wethouder Daan Russen ontmoet mevrouw Van Dodewaard – van Ommeren tijdens zijn meeloopdag met Petra Gerritsen.

    Zorgcentra De Betuwe

Burense wethouder loopt mee bij zorgcentrum Oranjehof

15-03-2019, 16:55 | Lezersnieuws | Zorgcentra

Daan Russchen, wethouder in de gemeente Buren, liep woensdag 13 maart, mee bij één van de zorgcentra die de gemeente rijk is: zorgcentrum Oranjehof in Buren. Dit deed hij in het kader van de Week van Zorg en Welzijn die deze week in heel Nederland plaatsvindt. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen letterlijk hun deuren. Ze laten zien wat werken in zorg en welzijn is. Daan: “Ik leer hier meer van dan van verslagen en rapporten lezen!”

Als oud-verpleegkundige ligt de zorg Daan nauw aan het hart. De Burense wethouder heeft ongeveer vijf jaar als verpleegkundige in de psychiatrie gewerkt. “Ik schreef laatst in een voorwoord voor Buren Magazine dat ik ooit misschien weer terugkeer als broeder. Ik vind het werken in de zorg namelijk prachtig mooi. Je kunt voor ieder uniek persoon echt direct het verschil maken. Je kunt een op een verandering brengen!”

 

Waardering

Petra Gerritsen, werkzaam bij Oranjehof, geeft de wethouder graag een kijkje in haar werkdag. Van alles komt voorbij: de wethouder hielp bewoners bij het opstaan uit bed en bracht enkelen naar het restaurant voor de warme maaltijd. Ook liep hij met Petra mee bij het uitdelen van medicatie. En ze kwamen ook langs bij mevrouw Van Dodewaard - van Ommeren, die in Oranjehof woont. Mevrouw waardeert het bezoek van de wethouder. “Ik heb het heel goed hier. En ik vind het belangrijk dat hij dat zelf kan zien. En dat hij kan ervaren hoe het werk hier is.”

 

Persoonlijk contact

Petra onderschrijft de woorden van Daan over het persoonlijk contact. Dat is wat haar juist in de ouderenzorg aantrekt: “Hier heb ik veel persoonlijk contact met de bewoners en cliënten. Ik krijg van hen veel waardering voor de kleinste dingen. Ook de afwisseling en de vaak complexe zorgvraag maakt het werken in de ouderenzorg voor mij prettig. En als Daan inderdaad weer aan de slag wil als broeder: hij is van harte welkom bij ons!”

 

Maak kennis met kunde

Van 11 tot en met 16 maart was de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Het doel van deze week is om te laten zien hoe het is om te werken in de zorg. En om anderen te inspireren en motiveren om te kiezen voor een baan in deze sector. Bezoek een van de meer dan 1000 activiteiten of laat je inspireren door andere zorgprofessionals die vertellen waarom zij werken in de zorg. Ontdek waar jouw hart en mogelijkheden liggen!