• Cursus MHFA: eerste hulp bij psychische problemen

    MHFA Nederland

Cursus eerste hulp bij psychische problemen: iets voor jou?

14-06-2019, 12:14 | Lezersnieuws | JW

Heb jij in het dagelijks leven of in je werk te maken met mensen met psychische problemen, bijvoorbeeld als vrijwilliger of als werknemer/werkgever? Dan is de cursus MHFA mogelijk interessant voor jou!

 

MHFA staat voor Mental Health First Aid. Het wordt ook wel vertaald als ‘Eerste hulp bij psychische problemen’, en is een internationaal erkende cursus. Je leert in de MHFA-cursus hoe je eerste hulp kunt bieden aan mensen met beginnende psychische klachten. Je krijgt informatie over psychische aandoeningen. Je leert hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die beginnende psychische klachten heeft. En hoe je iemand kunt begeleiden naar de juiste hulp.

 

1 op de 4 mensen krijgt te maken met psychische problemen
Psychische problemen komen vaak voor. Eén op de vier mensen krijgt in zijn leven zelf te maken met psychische problemen. Iemand met psychische klachten ervaart vaak een negatieve benadering en vooroordelen. Ook worden psychische klachten niet altijd op tijd herkend. Of de drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg is te hoog. MHFA helpt deze drempel te verlagen waardoor mensen eerder passende hulp krijgen. MHFA werkt vooral preventief.

 

Voor wie?
MHFA is bedoeld voor iedereen in onze samenleving. Zoals EHBO is voor eerste hulp bij ongelukken, zo biedt MHFA eerste hulp bij psychische problemen.

Woont u in gemeente Buren? Dan kunt u kosteloos deelnemen aan de cursus, maar wees er snel bij!

De cursusdata zijn: vrijdag 21 en 28 juni, 5 en 12 juli 2019 van 09.30-12.30 uur in Beusichem.

 

Interesse? Neem dan contact op met Lia van Beusichem van Gemeente Buren via  lbeusichem@buren.nl