• Gaan&staan en PMC Beusichem

    sabien mulders

De kracht van samenwerking

13-10-2017, 11:11 | Lezersnieuws | sabien mulders

Het Paramedisch Centrum Beusichem en Gaan en Staan Podotherapie zijn onlangs een samenwerking aangegaan. Elke maandag- en vrijdagmiddag is Twan Regtien van Gaan en Staan te vinden in onze praktijk in Beusichem.

Sommige klachten vereisen een goede samenwerking met andere disciplines. Door een snelle onderlinge uitwisseling van informatie zijn wij ervan overtuigd u als patiënt hiermee de best mogelijke zorg te kunnen bieden. De samenwerking kan bestaan uit het doorverwijzen voor een second opinion of daadwerkelijk overnemen van de behandeling of gelijktijdig behandelen. De fysiotherapeut en podotherapeut kunnen ook samen een consult uitvoeren om zo tot het optimale behandelplan te komen voor uw klacht.

Een fysiotherapeut is geschoold in het gehele bewegingsapparaat. Podotherapeuten zijn geschoold in het gedeelte voet tot en met bekken. Beide therapieën sluiten nauw aan op elkaar.

Een voorbeeld van fysiotherapie naar podotherapie: Een patiënt met rug- en heupklachten komt bij de fysiotherapeut. Bij onvoldoende resultaat kan de fysiotherapeut u dan gericht doorverwijzen naar de podotherapeut. Na het onderzoek kan het aanmeten van steunzolen de oplossing van het probleem zijn.

Maar andersom kan natuurlijk ook, een voorbeeld van podotherapie naar fysiotherapie: Een patiënt met knieklachten blijft ondanks de steunzolen klachten houden. De spieren rondom de knie blijken niet voldoende sterk te zijn en de patiënt heeft training nodig onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Wilt u een afspraak met de podotherapeut dan verzoeken wij u rechtstreeks contact op te willen nemen met Gaan en Staan, tel. 0345-520267. Zij zullen samen met u de afspraak bij ons in Beusichem inplannen.