Deelnemers gezocht onderzoek roze 65+’ers

20-07-2018, 15:40 | Lezersnieuws | Roos

Steeds meer ouderen wonen zelfstandig met zorg aan huis. Daaronder zijn ook steeds meer ouderen met een ‘roze’ achtergrond.

 

De Radboud Universiteit Nijmegen doet onderzoek naar de ervaringen van roze 65+’ers met zorg en ondersteuning. Aanbieders van zorg, welzijn en wonen weten nog te weinig van de levensloop en situatie van roze 65+’ers. Daardoor komen niet alle behoeften aan zorg en ondersteuning van deze groep 65+’ers boven tafel. Met de resultaten van dit onderzoek hopen wij de bewustwording te vergroten.

 

De vragenlijst ‘Zorg voor roze 65+’ers’ is bedoeld voor u, als u 65 jaar of ouder bent, regelmatig zorg nodig hebt, èn zich ‘roze’ voelt – bijvoorbeeld lesbisch, homo, bi of trans. Of uw omgeving daarvan op de hoogte is, is niet van belang om te kunnen deelnemen.

 

U kunt de vragenlijst online invullen via de website www.rozeouderenzorg.org. Daar kunt u ook een papieren vragenlijst met antwoordenvelop opvragen. Of bel naar 024-3616123.

 

Het invullen van de hele vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten. Uw ingevulde vragenlijst wordt uitsluitend gebruikt voor het onderzoek. De gegevens worden niet doorgegeven aan derden.