• Viper 3.0

    Viper 3.0

Eerste voorronde Parel van de Betuwe in Lienden!

22-02-2018, 16:08 | Lezersnieuws | Ingrid

De 29e editie van de Parel van de Betuwe kent acht deelnemende bands, dit jaar verdeeld over twee voorrondes die op 2 en 10 maart zullen plaatsvinden. De eerste voorronde vindt plaats in Het Wapen van Lienden, Dr. Van Noortstraat 2 in Lienden. De zaal gaat open om 20.30 uur en de entree is 8 euro.

Quicksilver Fridays is een rockband uit de Betuwe, waarin psychedelische en progressieve invloeden uit sixties en seventies zijn terug te horen. Met vier generaties in de band is er een unieke mix ontstaan van muziekinvloeden en stijlen, variërend van beatmuziek tot heavy rock. De nummers worden geschreven door de gitarist Sjoerd Dirksen en vervolgens verder in- en aangevuld door de andere bandleden. Dit alles uit zich in rocknummers met een vintage sound.

In 1996 won de band Viper Pocketpop en openden in hetzelfde jaar Appelpop. Na een jaar optreden viel de band door de verhuizing van een van de bandleden uit elkaar. Voorjaar 2017 kwamen ze voor en reünie bij elkaar, doken de repetitieruimte in en na een half uurtje spelen leek het of de tijd 20 jaar had stilgestaan. Ze waren het er allemaal over eens, dit was te goed en te leuk om niet mee door te gaan. Omdat er in Brazilië al een hardrockband met de naam Viper bestaat, besloten ze de naam te wijzigen in Viper 3.0, de verbeterde versie van 20 jaar geleden.

Wille is herrezen uit de as van de black death metalband Isthar die in 1996 werd opgericht. Nadat deze band werd opgeheven in 2014, besloten vier van de vijf bandleden dat er toch nog iets met hun muzikale passie gedaan moest worden. Dit resulteerde in 2016 tot Wille dat de voorliefde voor donkere, rauwe muziek verwoordt. Wille speelt postrock/shoegaze met sterke invloeden uit de new wave en noise.

De band Revolt begon in 2009 toen de twee collega’s Martijn en Leroy besloten om samen muziek te gaan maken. De een hield van (hard-)rock, de ander van punk, wat resulteerde in punkrock. Samen schreven ze nummers over maatschappelijke thema’s als politiek, religie en materialisme. Maar met maar twee leden was de band niet compleet. Na een, zo leek het, eindeloze zoektocht, vonden ze bassist Danny. Het klikte al snel en de band was compleet. Nu hebben ze een volledige set en zijn ze klaar om tijdens de Parel van de Betuwe voor  het podium op te gaan!

Rock-funk-hiphop band Season Crow zorgt voor de afterparty deze avond.

Voor meer informatie: www.parelvandebetuwe.nl