EINDELIJK, KOOKLES IN TIEL

18-01-2018, 13:41 | Lezersnieuws | Marjon de Lange

Volksuniversiteit West Betuwe is actief in Culemborg, Geldermalsen, Leerdam en sinds het najaar van 2016 ook in Tiel. De kookworkshops en cursussen van de Volksuniversiteit worden druk bezocht, vanaf het voorjaaarsprogramma 2018 worden ze ook in Tiel gegeven.

Eindelijk, want dat ontbrak er echt aan in Tiel!

De Volksuniversiteit is voor de kooklessen een samenwerking aangegaan met Dynamiek Tiel, met een centraal gelegen keuken aan de Haaftenlaan 26 in Tiel.

Het aanbod van de Volksuniversiteit is heel divers, in Tiel worden bijvoorbeeld een workshop ''Griekse Mezze'' en ook ''Zoete baksels'' gehouden. Nieuw in het aanbod is een workshop ''Baksels St. Patricksday'' naast koken doen de cursisten daarbij ook kennis op van dit unieke Ierse Volksfeest. Er zijn ook intensievere cursussen van meerdere lessen, zoals ''De Smaak van de Balkan'' en eerder in Culemborg en Geldermalsen gehouden zeer populaire ''Surinaamse Keuken''. In andere vestigingssplaatsen van de Volksuniversiteit in de regio wordt het aanbod herhaald maar is er vaak ook een uitgebreider prrogramma. Als men op de dag van Tiel niet kan kunnen de cursisten uitwijken naar de regio.

Uniek voor Tiel is de workshop ''de Russische keuken'' waarbij een Tielse docente de cursisten kennis laat maken met de keuken van haar geboorteland. De kookworkshop is een leuke aanvulling op de beginnerscursus Russisch die binnenkort ook nieuw en uniek in Tiel gegeven wordt waarbij de cursisten na 12 lessen in staat zijn om in eenvoudig Russisch te kunnen communiceren.

Naast de echte culinaire lessen wordt dit cursusjaar door de Volksuniversiteit ook een aantrekkelijke zijsprong gemaakt, zo zijn er ook kruidenwandelingen gepland en workshops wildplukken, maar zelf Bierbrouwen staat ook op het programma!

Meer informatie, het complete cursusprogramma en inschrijven via: de website www.vuwestbetuwe.nl