• Eindshow

    FanWork Musicals

FanWork Musicals investeert in de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij kinderen

06-12-2018, 11:17 | Lezersnieuws | Jamie

FanWork Musicals heeft als eerste musicalschool in Nederland onderzoek gedaan naar het pedagogisch klimaat binnen de lessen en verschillende groepen.

 

FanWork Musicals vindt het belangrijk dat kinderen in een goede groepsdynamiek alle ruimte kunnen krijgen om zich te ontwikkelen tot een authentiek en zelfverzekerd persoon.

Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat het pedagogisch klimaat binnen de lessen en de verschillende leeftijdsgroepen gezond is.

FanWork Musicals heeft daarom als eerste musicalschool in Nederland onderzoek laten doen naar de kwaliteitsverbetering op het gebied van het pedagogische klimaat.

 

Training pedagogisch klimaat

Aan de hand van uitgebreid afstudeeronderzoek van Naomi Cols, student orthopedagogische muziekbeoefening aan Hogeschool Zuyd & hoofddocent bij FanWork, is een complete handleiding gemaakt voor alle docenten van FanWork Musicals. In deze handleiding staan alle onderzoeksresultaten, maar ook leerdoelen en handvatten voor de invulling van de les naar leeftijdscategorie. Naast deze handleiding krijgen de docenten een training hoe het pedagogisch klimaat in musical lessen te waarborgen.

 

De missie kan op deze manier nog beter uitgedragen worden: ‘Met onze musicallessen willen wij ons steentje bijdragen om kinderen zelfverzekerder te maken’, aldus Wouter Blijleven directeur FanWork.

 

Gratis proefles

FanWork Musicals verzorgt al enkele jaren musicallessen in Tiel. Iedereen is meer dan welkom om het eerst eens gratis te proberen voordat ze ergens aan vast zitten.

‘Om te zorgen dat een kind zich kan ontwikkelen is het allereerst belangrijk dat het zich op zijn gemak voelt’ vertelt directeur Wouter. Hij gaat verder: ‘Daarom doen kinderen bij ons altijd eerst een gratis proefles, zodat ze zonder enkele verplichtingen kunnen ondervinden of ze zich prettig voelen in de groep en bij de docent’.

 

Ga naar: www.fanworkmusicals.nl/gratis-proefles