• de Molenwerf aan de Priorlaan

    Sandra Hacken

Feest bij de Molenwerf

21-04-2016, 10:51 | Lezersnieuws | Sandra Hacken

Tiel - Dit schooljaar bestaat basisschool de Molenwerf in Tiel 40 jaar: reden voor een feestje! Samen met de ouders en kinderen wordt dit gevierd van 9 tot en met 19 mei.

Lustrumweek

De feestweek wordt op maandag 9 mei om 8.30 uur geopend op het schoolplein. Dan wordt ook het plan voor het nieuwe schoolplein gepresenteerd. Een aantal leerlingen hebben samen met een leerkracht uitvoerig overlegd en uiteindelijk samen een nieuw speeltoestel gekozen. De maquette die zij van het nieuwe schoolplein hebben gemaakt wordt die ochtend gepresenteerd.

Woensdag 11 mei organiseert de school voor alle ouders en verzorgers van de leerlingen een High-Tea op school. Het speciale schoolreisje in verband met het lustrum vindt plaats op donderdag 12 mei. Dan gaan alle leerlingen samen met alle leerkrachten naar Kernwasser Wunderland in Kalkar.

Ook aan de opa's en oma's van de leerlingen is gedacht: speciaal voor hen is er op dinsdag 17 mei een opa- en oma-ochtend. De opa's en oma's zijn deze ochtend van harte welkom in de klas van hun kleinkind(eren) om het onderwijs anno 2016 van dichtbij mee te maken.

Op donderdag 19 mei wordt de feestweek afgesloten met een circusvoorstelling. Onder begeleiding van leerkrachten en medewerkers van "circus Tadaa" oefenen de leerlingen de hele ochtend circusacts zoals ballopen, jongleren, koorddansen, trapeze, goochelen, acrobatiek en eenwielfietsen. 's Middags verandert het schoolplein in een circuspiste en laten de leerlingen in een spetterende circusvoorstelling aan het hooggeëerd publiek zien wat ze geleerd hebben. Vanaf 14.00 uur treden ze verkleed en geschminkt op. Komt dat zien, komt dat zien!

De school is in 1976 als voortzetting van de oude A1-school ontstaan. 40 Jaar geleden verhuisde de school naar het huidige gebouw aan de Priorlaan. De naam "Molenwerf" ontleent de school aan een oude molen die in deze buurt stond. Bij de Molenwerf zorgen we er voor dat alle kinderen zich thuis voelen. Iedereen is welkom!