• PSO-Trede 2 voor Gebr. Van Kessel uit Buren

    Gebr. Van Kessel

Gebr. Van Kessel Buren behaalt Trede 2 op de PSO-Prestatieladder

11-07-2017, 20:22 | Lezersnieuws | PSO-Nederland

Gebr. Van Kessel uit Buren heeft onlangs Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot het landelijke keurmerk voor inclusieve werkgevers. Uit de onafhankelijke toetsing door KIWA Nederland BV blijkt dat Gebr. Van Kessel op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het PSO-Keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Gebr. Van Kessel had al sinds 1 oktober 2016 de Aspirant-status bereikt. Vervolgens zijn door de erkenning voor Trede 2 de gestelde doelen in het Plan van Aanpak binnen acht maanden gerealiseerd. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving.

De erkenning op het niveau van Trede 2 mag ook worden gevoerd voor de werkmaatschappijen Gebr. van Kessel BV, Gebr. van Kessel Wegenbouw BV, Van Kessel Sport en Cultuurtechniek BV, Gebr. van Kessel Speciale Technieken en Producten BV en IJzerman BV.

Meer informatie over de PSO-Prestatieladder op www.pso-Nederland.nl