• Laurens Verspuij bij de opent ouderkamer Drumpt/Rauwenhof

    Ayse Cosar
  • Laurens Verspuij opent ouderkamer

    Ayse Cosar

Geslaagde opening ouderkamer scholeneiland voor de wijken Rauwenhof en Drumpt

09-10-2017, 13:31 | Lezersnieuws | Marc Horsten

Op maandag 9 oktober heeft wethouder Laurens Verspuij samen met de gastouders Marlene en Natalia de opening verricht van een ouderkamer op obs De Moespot. Diverse ouders woonden dit officiële moment bij en toonden meteen de waarde van dit informele samenzijn aan.

Een ouderkamer is bedoeld als ontmoetingsplaats voor ouders/verzorgers in en om de school, om te praten over allerlei zaken die te maken hebben met ontwikkelingskansen, opvoeding van kinderen, schoolomgeving en de wijk. Naast de functie van ontmoetingsplaats kunnen ouderkamers ook een belangrijke rol vervullen bij het opvangen van signalen over vragen die bij ouders leven. Met hulp van de ouderkamers worden ouders gestimuleerd om gebruik te maken van voorzieningen in school en de wijk.

De locatie van een ouderkamer op school is niet toevallig. Directeur Erwin Hiddingh van obs De Moespot: "Onze primaire taak is goed onderwijs verzorgen, maar als scholeneiland gaan wij ervoor om dat te doen in verbinding met de wijk." De samenwerking met de wijkcoach Marc Horsten van Mozaïek welzijnsdiensten was dan ook snel gevonden toen dat in een ander overleg ter sprake kwam.

Marc Horsten : "De signalen van de ouders van ouderkamer worden door gastouders besproken met de wijkcoach en Mozaiek Matchpoint. Omdat Mozaiek met Mee en de Stmr, Welzijn Next Level vorm geeft, houden we de lijntjes naar hulp en zorg heel kort en kunnen ouders goed van dienst zijn"

Donderdag 12 Oktober wordt de ouderkamer bij De Molenwerf, voor de wijken Hennepe, Schepen en Kloosterbuurt geopend en later in oktober de ouderkamer bij Basisschool de Floriant in Tiel West.