• Een nieuwe binnentuin voor Vrijthof

Goede doelen in Tiel maken kans op financiële steun

19-10-2015, 17:01 | Lezersnieuws | Susan de Vries

Nu de subsidiekraan voor de meeste lokale goede doelen is dichtgedraaid, wordt het voor veel lokale initiatieven in en rond Tiel steeds moeilijker om financieel rond te komen. En juist deze doelen zijn zo belangrijk voor de buurt. Gelukkig maken zij kans op een jaar lang financiële steun van Stichting Specsavers Steunt. Daarom roept Specsavers Tiel alle lokale goede doelen op om zich vanaf 19 oktober aan te melden via www.stichtingspecsaverssteunt.nl. Het lokale initiatief dat vervolgens de meeste stemmen krijgt, kan in 2016 rekenen op financiële steun van Specsavers.

Het is de zesde keer dat Stichting Specsavers Steunt een jaar lang lokale goede doelen gaat ondersteunen. Vanaf 2010 hebben ruim 850 goede doelen financiële hulp mogen ontvangen. Richard van de Louw, optiekpartner van Specsavers Tiel vertelt hoe het werkt: "We hebben de afgelopen jaren al voor veel verschillende initiatieven gespaard. Juist die diversiteit maakt het leuk. Alle doelen zijn onmisbaar en we willen graag een bijdrage leveren aan hun goede werk. In 2014 hebben we Scouting Phoenix Tiel met een bedrag van 2.376 euro mogen blij maken. Op dit moment zijn we nog aan het sparen voor het doel van dit jaar Een nieuwe binnentuin voor Vrijthof. Ik ben zeer benieuwd naar het doel van 2016. Of het nou de dierenopvang, muziekvereniging of sportclub is, elke organisatie die iets bijdraagt aan de buurt kan zich aanmelden. De inwoners van Tiel en omstreken stemmen en bepalen wie er wint!

Meedoen is eenvoudig

Goede doelen kunnen op www.stichtingspecsaverssteunt.nl een eigen pagina aanmaken met tekst, filmpjes en beeld over hun werk. Vervolgens roepen zij hun achterban op om te stemmen, bijvoorbeeld via social media. Aanmelden kan tot en met maandagochtend 16 november. Direct daarna kan er gestemd worden tot en met 7 december. Vervolgens maakt de Specsavers-winkel aan Waterstraat 95 in Tiel bekend welk lokale goede doel in 2016 op steun kan rekenen. Naast de 118 lokale goede doelen wordt er ook een landelijk goed doel gesteund in 2016. Per verkocht montuur en hoortoestel doneert de winkel een jaar lang een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. Klanten steunen dus automatisch een goed doel bij hun in de buurt.