• Zwemles bij Spetterclub Tiel

    Jaro van Meerten
  • Zwemles bij Spetterclub Tiel

    Jaro van Meerten

Grote groep vluchtelingenkinderen leren zwemmen bij Spetterclub Tiel

25-04-2017, 14:12 | Lezersnieuws | Marciano Millenaar

Zwemschool Spetterclub Tiel geeft sinds januari zwemles aan 64 vluchtelingenkinderen in het nieuwe zwembad Van der Valk Aqua Vita. In samenwerking met VluchtelingenWerk Oost Nederland zullen deze kinderen binnen 10 maanden hun SuperSpetters-zwemdiploma behalen en hiermee volledig zwemvaardig en zwemveilig zijn.

Één op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede, waaronder veel kinderen van vluchtelingen met een verblijfsstatus. Ze kunnen niet meedoen met leeftijdsgenootjes en hebben volwassen zorgen. Normale zaken zoals zwemles zijn voor deze kinderen vaak niet mogelijk. En laat een zwemdiploma nou juist een echte must zijn in ons waterrijke Nederland. Spetterclub Tiel en VluchtelingenWerk Oost Nederland onderkennen dit probleem en zijn daarom deze unieke samenwerking aangegaan vanuit het project 'Zwemdiploma voor iedereen' van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

De zweminstructeurs van Spetterclub Tiel werken met de innovatieve nieuwe zwemlesmethode SuperSpetters, ontwikkeld door de KNZB. SuperSpetters staat voor goed leren zwemmen op een leuke manier, met veel aandacht voor persoonlijk contact. Kinderen krijgen in kleine groepjes van acht zwemmertjes les van gediplomeerde en ervaren zweminstructeurs welke in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wanneer kinderen twee keer in de week lessen, kunnen zij hun diploma (vergelijkbaar met zwemdiploma C) al in 10 maanden halen.