• Susan Visser, Porgy Franssen en Liz Snoijink in 'De man van je leven'

    Marcel van der Vlugt

Grote namen in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

29-11-2017, 20:51 | Lezersnieuws | Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

In december staan veel grote namen op het toneel van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. Dit keer niet in een musical of met een cabaretshow, maar in een viertal toneelstukken. Susan Visser (bekend van Gooische Vrouwen), Carine Crutzen (speelde in diverse kinderfilms) en Hajo Bruins (bekend van o.a. musicals Soldaat van Oranje en Hij gelooft in mij) zijn allen te zien in de feestmaand.

Carine Crutzen kruipt in de rol van Neelie Kroes

Zaterdag 2 december

Neelie Kroes (gespeeld door Carine Crutzen) is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds brak. Een kleurrijke politica, echtgenote én moeder, die ondanks politieke verwikkelingen en persoonlijke drama's uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa wordt. Hoe is het haar gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk?

"Neelie blijft mooi mysterie" (Algemeen Dagblad ★★★★)

Susan Visser, Porgy Franssen e.a. in 'De man van je leven'

Woensdag 6 december

De ernstig zieke Tilly besluit om - buiten medeweten van haar man - alvast op zoek te gaan naar een opvolgster voor zichzelf. Via een datingsite komt ze in contact met Iris (Susan Visser). Maar wat Tilly niet weet is dat haar man een geheime affaire met deze Iris heeft gehad, die nog maar net beëindigd is…

'Achter het Huis' met o.a. Hajo Bruins

Vrijdag 15 december

'Het dagboek van Anne Frank' behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. Het toneelstuk 'Achter het Huis' is gebaseerd op deze dagboeken. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen?

"De discussies zijn bij vlagen geestig." (NRC ★★★★)

Noord Nederlands Toneel speelt 'Dood en zo'

Donderdag 21 december

Annemarie Prins (84) en Eva Duijvestein (40) brengen een intieme, persoonlijke voorstelling, waarin doodgaan wordt ontleed in even smartelijke als schaamteloos grappige taferelen. Op het toneel resoneert de vriendschap tussen de actrices mee. Het leeftijdsverschil is steeds zichtbaar, de waarschijnlijkheid van het verlies evenzeer.

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via agnietenhof.nl, telefonisch via 0344 67 35 00 of aan de theaterkassa van de Agnietenhof.