• Hans van Vierssen #2 VVD Buren

    Chris van Koeverden foto & film

Hans van Vierssen nummer 2 op de lijst van VVD Buren

21-02-2018, 20:28 | Lezersnieuws | Irma

De VVD Buren introduceert hun kandidaten en waar zij voor staan. Vandaag de nummer 2 op de lijst: Hans van Vierssen uit Maurik.

Wie ben je? Ik ben getrouwd met Monique en heb twee bijna volwassen kinderen. Kevin en Tessa gaan volgend jaar een studie volgen die er naar alle waarschijnlijkheid voor gaat zorgen dat ze het nest gaan verlaten.  Spannende tijd.

Ik ben al 34 jaar werkzaam bij defensie. Ik ben met het Korps Mariniers over de hele wereld geweest en heb veel mooie en ook minder mooie dingen gezien. Bosnië 1998 en Irak 2003 waren hoogte- maar ook dieptepunten.

Ik vind maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk in mijn dagelijkse leven. Ik heb dan ook in de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties bekleed in lokale verenigingen, maar ben momenteel alleen nog voorzitter van de stichting Veteranen Buren. We organiseren o.a. de jaarlijkse Veteranen dag Buren.

Welke politieke doelen wil je bereiken? Ik vind het belangrijk dat onze inwoners, tegen een minimum aan lasten een maximaal woongenot in onze gemeente kunnen krijgen. Een gemeente die er voor de inwoners is en niet andersom. Maar wat ik vooral belangrijk vind is dat we de lokale democratie in stand houden en dat we dus goed moeten kijken naar de diverse “gemeenschappelijke regelingen” (AVRI, ODR e.d.) en hoeveel invloed we daar zelf nog op hebben.

Wat maakt jou een goed (toekomstig) volksvertegenwoordiger? Ik ben iemand die vol overgave ergens aan begint en het dan ook af wil maken. Ik wil ik graag met realisme kijken naar zaken die op ons afkomen. Kan het financieel, is het maatschappelijk wenselijk en is het goed voor onze gemeente.

Lees op website van VVD Buren wat Hans nog meer voor de gemeente Buren kan betekenen:  https://buren.vvd.nl/mensen/5400/hans-van-vierssen-1965