• Hellasturners zeer succesvol

    Hellas Tiel

Hellasturners zeer succesvol

16-01-2018, 21:32 | Lezersnieuws | Hellas Tiel

In Wijk bij Duurstede werd afgelopen zaterdag de eerste districtwedstrijd voor turners in de keuzeoefenstof gehouden.

In wedstrijd 1 was er goud voor Nick van Hulten bij de senioren 5e divisie.

Voor David van de Veer was het zijn tweede wedstrijd jeugd 4e divisie. Eindigde hij bij zijn eerste wedstrijd als 18e nu eindigde hij als 6e met 5 punten meer als in wedstrijd 1.

Wedstrijd 2 werd Tom Wigchert bij de jeugd 3e divisie 10e.

Wedstrijd 3 turnde Pim Willemsen zijn wedstrijd bij de junioren twee 3e divisie. Pim viel net naast het podium met zijn vierde plaats.

In de vierde wedstrijd was het de ere, 1e en 2e divisie die hun wedstrijd moesten turnen . De tegenstand was hier kleiner maar er moest toch gevochten worden voor eremetaal. Rik van Heerewaarden behaald bij de jeugd 2e divisie het goud mede door een 11.25 te behalen op het onderdeel brug. Simon Verhoef en Syben van Bijnen streden samen voor het goud. Op het eind nam Syben het goud in ontvangst en zilver was er voor Simon. Met een onderling verschil van 0,3 punt. Beiden hadden een voorsprong van 6 punten op nummer drie.

Voor Oscar Verhoef was de uitslag een beetje zuur slechts 0,05 ptn. scheidde hem van het goud bij de junioren 2 2e divisie door niet zijn eigenlijke afsprong te maken bij brug en rek wat hem een tekort van 0,4 punt gaf. Maar Oscar zal zeker in de volgende wedstrijd zijn afsprongen verbeteren.

Voor Max Van Hulten was het zijn tweede wedstrijd bij de junioren 2 4e divisie en wederom als in wedstrijd 1 was het goud voor Max waardoor hij een ticket voor het N.K. 4e divisie behaalde die later dit jaar in Leek wordt gehouden.