• JobHulp-coördinatoren Domaes Braber (l) en Jolanda Althuis (r) zoeken vrijwilligers die JobHulpMaatje willen worden.

    Present West-Betuwe

Help een werkzoeker - word JobHulpMaatje!

22-10-2016, 22:50 | Lezersnieuws | Present Tiel

Tiel, 20 oktober 2016 - Hoewel de economie weer aantrekt, zitten er nog steeds heel veel mensen zonder werk. Sommigen hebben al snel weer een nieuwe baan, maar steeds meer mensen vinden niet zo snel een job die bij hen past. In deze moeilijke tijd lukt het lang niet iedereen om jezelf 'opnieuw uit te vinden'. Wat is het mooi dat er dan een JobHulpMaatje klaar staat die je een stukje op weg helpt.

Twee jaar geleden in de Betuwe een initiatief geboren waarin werkzoekers elkaar ondersteunen bij het sollicitatieproces: JobGroups. Na vijftien geslaagde cursustrajecten in Culemborg en Tiel is het tijd voor een volgende stap: JobHulpMaatje. Een maatjesproject om werkzoekenden te ondersteunen om een baan te vinden die bij ze past.

Een JobHulpMaatje is een speciaal opgeleide vrijwilliger die mentale en praktische ondersteuning biedt en meedenkt over mogelijkheden voor het vinden van een passende job Een ervaring van een van de maatjes:"Wat is het mooi om naast een werkzoekende te staan in de zoektocht naar werk. Het moment dat Anne's ogen weer fonkelden, toen zij haar talenten en nieuwe mogelijkheden ontdekte, is onvergetelijk. Ik heb misschien wel net zoveel geleerd als Anne gedurende dit traject.".

Maatjes gezocht!

JobHulpMaatje is een diaconaal vrijwilligersinitiatief van Stg. Present, Stg. Jobhulp en kerken in Culemborg en Tiel om werkzoekenden te steunen bij het vinden van werk. Coördinator Jolanda Althuis (Jhm Culemborg): "We hebben gemerkt dat JobGroups werkzoekers enorm helpt om een baan te vinden die bij ze past, maar dat een kwart van de deelnemers het daar mee niet redt. Werkloosheid gaat je niet in de koude kleren zitten. Het heeft direct effect op je zelfvertrouwen, sociale contacten, zingeving en identiteit. Het is dan een enorme steun om iemand naast je te hebben staan die je motiveert, aanmoedigt met raad en daad."

Wie kunnen er JobHulpMaatje worden? Domaes Braber (Jhm Tiel): "Het belangrijkste is als je goed kunt luisteren, beschikt over inlevingsvermogen en in staat bent om de mensen te coachen bij hun ontdekkingstocht. Verder ben je bereid om een tweedaagse training te volgen en 2 uur per week beschikbaar bent om met een werkzoekende op te trekken".

Ben je geïnteresseerd? Meer informatie vind je op de website: www.JobHulpMaatje.nl, Jobhulp.org (Culemborg) en JobhulpTiel.nl Samen werkt 't!