• Vernieuwde Heerlijkheid

    Loes van Beekhoff
  • Veestapel tijdens de Lentefair

    Gerard ter Haar
  • Gezellig shoppen tijdens de Lentefair

    Gerard ter Haar

Heropening en Lentefair op de Heerlijkheid Eck en Wiel

22-03-2018, 21:30 | Lezersnieuws | Loes

Na de opening in 2014 heeft de Heerlijkheid een aantal succesvolle seizoenen gedraaid en bleek ook de vraag naar een mooie, authentieke locatie voor feestjes en partijen. De locatie is perfect, er is volop parkeergelegenheid…alleen bleek de ruimte die binnen beschikbaar was niet altijd toereikend. Buiten was meer dan voldoende ruimte, alleen kan men in Nederland natuurlijk lang niet altijd van het weer op aan…Aan het einde van seizoen 2017 waren dan ook de plannen gemaakt om de Heerlijkheid grondig te verbouwen en zo tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar een feest- en evenementenlocatie. Eind september werd het Oktoberfest gevierd en de dag erna ging de boel flink op de schop en werd de muur eruit geslagen. Na enkele maanden verbouwen is het einde in zicht en kan de familie Van Beekhoff niet wachten u het eindresultaat te laten zien, het is werkelijk prachtig geworden!

Heropening

Zaterdag 31 maart kunt u tijdens het lustrum van de Lentefair de vernieuwde Heerlijkheid komen bekijken. Dit kan zowel overdag tijdens de markt als ’s avonds tijdens het grote openingsfeest. Op de markt zal wethouder en loco burgemeester  van de Gemeente Buren, Sietske Klein-de Jong omstreeks 10.30 uur de officiële opening verrichten.  ’s Avonds om 20.30 uur start het openingsfeest waarop u zelf getuige kunt zijn van de mogelijkheid tot het vieren van een groot feest op de Heerlijkheid. Iedereen mag komen, entree is gratis en u krijgt van ons een welkomstdrankje om te proosten en heel veel lekkere, feestelijke hapjes. Het is wel raadzaam uzelf alvast op de gastenlijst te zetten. Dan bent u in ieder geval verzekerd van een plek. Dit kunt u doen door uzelf op te geven via de website www.heerlijkheideckenwiel.nl/lentefair

Lentefair

De Lentefair op 31 maart viert dit jaar alweer haar 5e verjaardag een mooi Lustrum! Dit tezamen met de heropening gaan we natuurlijk vieren! Naast de mooie ambachtelijke streekmarkt die u inmiddels gewend bent op het terrein zijn er dit jaar vele extra activiteiten. Zo is er een heuse kinderboerderij voor de kleintjes, kunnen ze weer feestelijk geschminkt worden, en kunnen ze in lentesferen op de foto bij Design en Zo. Ook de populaire mini trekkertjes en de pony’s zullen er weer zijn. En dit jaar hebben we een live optreden op de markt van het PJ Showorkest uit Eck en Wiel. Ook zullen er diverse mini workshops georganiseerd worden voor de kinderen. Meer informatie op de website www.heerlijkheideckenwiel.nl/lentefair. Hierop staat ook informatie voor wanneer u zich nog wilt opgeven voor deelname aan de fair.

Seizoen 2018

De fair op de Heerlijkheid betekent traditioneel ook de opening van het seizoen. Ook dit jaar is de Heerlijkheid van donderdag tot en met zondag geopend voor iedereen die zin heeft in een lekker drankje met een heerlijk taartje, een ambachtelijke lunch, of een gezellige borrel. Van 10.00 tot 17.00 is iedereen welkom, mits er natuurlijk besloten partijen zijn. Er is een compleet nieuwe keuken geïnstalleerd en ook de bar is vernieuwd, waardoor de kaart ook uitgebreider zal zijn. Wat dacht u van ons Betuwse Blondje; een heerlijke hamburger van lokaal vlees met frietjes en salade? Of 1 van de lekkere broodjes en panini’s? Natuurlijk zijn ook de zelfgebakken Heerlijkheden terug zoals Omi’s appeltaart en de Betuwse plaatkoek. Alles vers voor u bereid en zoveel mogelijk met lokale producten.  

Evenementenkalender

Nieuw dit jaar is de uitbreiding van de evenementenkalender. De bekende evenementen keren terug. Naast de Lentefair zijn dit natuurlijk ‘Rondom de Heerlijkheid’ en het Oktoberfest. Maar er zullen ook nieuwe evenementen bij komen. Diner@Heerlijkheid Eck en Wiel bijvoorbeeld, iedere maand een ander thema, en een andere chef. Zo kunt u voor een aantrekkelijke prijs genieten van een kwalitatief 3-gangen diner bij u in de buurt. Gewoon gezellig aanschuiven en genieten van de ongecompliceerde sfeer en de gezelligheid. Daarnaast staan ook de Halloween Night en de Kerstbrunch op de kalender. Meer daarover volgt via de Facebookpagina en de website. Genoeg te beleven dus!

Feestjes, bijeenkomsten, vergaderingen….

De Heerlijkheid heeft met de nieuwe aanbouw een prachtige zaal erbij gekregen. Er staat een podium dat als het ware midden op de boomgaard staat. Het is een mooie lichte zaal geworden, rondom omgeven door fruitgaarden, de dijk en de uiterwaarden. De zaal is van alle moderne gemakken voorzien. De nieuwste presentatietechnieken en goede geluidskwaliteit. Dit laatste ook door een speciaal akoestisch plafond dat ervoor zorgt dat er nauwelijks nagalm is en dat de ruimte prettig in het gehoor ligt. Uitermate geschikt voor feesten en partijen, maar denk ook aan vergaderingen, (bedrijfs)presentaties, babyshowers, en condoleances.

Contact

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Loes van Beekhoff, 06-38083150 of loes@heerlijkheideckenwiel.nl