• De oplevering met Toon de Bruijn (J.C. van Kessel), Guido Sandmann (Hettich Benelux), Ruud van Lent (Van Lent Bouwmanagement)

  • De nieuwe bedrijfshal van Hettich Benelux

Hettich Benelux opent nieuwe productiehal

10-09-2015, 11:31 | Lezersnieuws | R. Vos

In de eerste week van oktober opent Hettich Benelux de nieuwe bedrijfshal op industrieterrein Hondsgement in Geldermalsen. De bouw lag in handen van Bouw- en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel.

Hettich Benelux is een toonaangevend producent en distributeur van laboratoriumapparatuur. Henk Valster, directeur van Hettich Benelux "De nieuwe hal is aan de bestaande hal en het kantoor aangebouwd en levert maar liefst 1.500 m2 extra ruimte op voor de productie. Door onze groei hebben we de nieuwe productiehal hard nodig, niet alleen voor de productie van incubatoren, klimaat- en plantgroeikasten, die we zelf ontwerpen en produceren, maar ook voor nieuwe producten zoals thermomixers en schudders."

"De bouw van de hal is voorspoedig verlopen. Begin mei werd gestart met het bouwrijp maken van de bouwplaats en het heiwerk. In juni is de staalconstructie gebouwd en nog voor de bouwvak was het pand buitenom klaar. Binnen was toen ook de betonvloer gestort. Na de bouwvak is er verder gewerkt aan de afbouw. De bouwbegeleiding tijdens het project werd verzorgd door Van Lent Bouwmanagement, wat een prettige samenwerking opleverde," aldus Adrie van Kessel, directeur van Bouw- en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel.

Op 2 oktober viert Hettich Benelux de oplevering met een feestelijke opening.

ESD-ruimtes

Ruud van Lent, Van Lent Bouwmanagement: "Bijzonder detail in de hal zijn de twee ESD-ruimtes. ESD staat voor electrostatic discharge. Als een met statische elektriciteit "opgeladen" mens een geleider aanraakt dan ontstaat er een razendsnel miniatuurvonkje en dat is dus een ESD, in het Nederlands: een elektrostatische ontlading. Zo'n ESD is in staat om elektronische onderdelen zoals aanwezig op printplaten te beschadigen zonder dat we dat merken. De vloeren in de ESD-ruimtes van Hettich Benelux zijn daarom geaard zodat de vrijkomende ESDs afgevoerd worden en ze de apparatuur niet kunnen beschadigen."

Hondsgemet

Tot slot, nog lovende woorden van Adrie van Kessel over industrieterrein Hondsgemet. "Het is een ideale locatie vanwege de centrale ligging in Midden-Nederland en direct aan uitvalswegen A2 en A15. Er is een modern glasvezelnetwerk en het terrein beschikt over duidelijke bewegwijzering."