• HaFa Play IN op zaterdag 1 december in Zinder Tiel

    rechtenvrij

Honderdtwintig amateurmuzikanten geven concert met componist Jacob de Haan tijdens HaFa Play IN 2018

15-11-2018, 17:08 | Lezersnieuws | Anika

Op zaterdag 1 december organiseert Servicepunt Amateurkunst wederom een HaFa Play IN dat plaatsvindt in cultuurgebouw Zinder in Tiel. Tijdens dit evenement spelen maar liefst 120 muzikanten uit de regio Tiel samen met de bekende componist Jacob de Haan. Er wordt de hele dag gerepeteerd en om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een openbaar concert.

De muzikanten spelen allemaal een blaas- of slagwerkinstrument en zijn minimaal in het bezit van een B diploma speelniveau. Vanaf 10.00 uur gaan zij samen met dirigent Arjan Gaasbeek en Jacob de Haan aan de slag om ’s middags een prachtig concert te laten klinken in de Zinder Zaal.

Componist Jacob de Haan
Dit keer staat de HaFa Play IN in het teken van composities van Jacob de Haan. De composities van De Haan behoren tot de meest uitgevoerde klassieke muziek van deze tijd op het gebied van symfonische blaas- en koormuziek. Met zijn veel uitgevoerde compositie ‘Oregon’ bereikte De Haan zijn internationale doorbraak.

Dirigent Arjan Gaasbeek
Arjan Gaasbeek kreeg op vierjarige leeftijd al klarinetles van zijn opa. Vervolgens ging hij naar het conservatorium in Utrecht en in het voorjaar van 2017 heeft Arjan zijn HaFaBra-directie opleiding cum laude afgesloten. Met zijn orkesten boekt hij verschillende successen.

Het concert van HaFa Play IN begint om 16.00 uur in cultuurgebouw Zinder (Rechtbankstraat 1, Tiel) en is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.servicepuntamateurkunst.info.