• Groepsfoto Chantiel

    Vera Sijpkes

Jongerenkoor Chantiel zoekt mannen

16-04-2018, 10:17 | Lezersnieuws | Jongerenkoor

Als jongerenkoor is Chantiel al 50 jaar een gedreven en gezellige club jonge zangers en zangeressen. Momenteel is Chantiel vooral op zoek naar nieuwe mannen. Houd jij van zingen of lijkt het je leuk dit te leren? Chantiel nodigt jou graag uit om binnenkort langs te komen op een van de vrijdagavond repetities!

 

Al 50 jaar is Chantiel hét jongerenkoor van de Katholieke kerk in Tiel. Al meerdere malen veroverden zij als beste jongerenkoor van Nederland de titel ‘Nationaal Kampioen’. Ondanks de aanwas van nieuwe koorleden en het vertrek van oud-leden, heeft Chantiel altijd een mooie koorklank kunnen behouden. Om deze kwaliteit ook de komende jaren voort te kunnen zetten is het koor uit Tiel momenteel vooral op zoek naar nieuwe tenoren (hoge mannenstem). Dus ken of ben jij een potentiële tenor? Of zou je graag (tenor) willen leren zingen? Elke vrijdagavond repeteert Chantiel van 20.00 tot 22.00 uur en ben jij van harte welkom om mee te oefenen. Chantiel biedt een laagdrempelige, maar vooral ook heel gezellige manier om jouw zangkunsten te verbeteren.

 

Als onderdeel van de Katholieke kerk in Tiel heeft Chantiel liederen in het repertoire die met name passen in de mis op zondag of feestdagen. Er is echter ook ruimte om liederen uit te voeren die hun oorsprong in andere genres hebben, zoals musical en popmuziek. Zo staan een mooi repertoire, kwaliteit en een prachtige koorklank al 50 jaar centraal bij de keuze en uitvoering van liederen. Essentieel voor die koorklank is de balans tussen en binnen de vier stemgroepen (sopraan, alt, tenor, bas). Om ook de komende 50 jaar zo’n goede balans te behouden is Chantiel steeds weer op zoek naar nieuwe leden. Momenteel kunnen ze met name nieuwe tenoren gebruiken om die stemgroep te versterken. Andere nieuwe leden zijn natuurlijk ook meer dan welkom.

 

Ontdek een van de gezelligste manieren om te zingen en wellicht sluit jij binnenkort aan als nieuwe koorlid van Chantiel! Kom je graag eens meekijken op vrijdagavond? Neem contact op met Chantiel via jkchantiel@gmail.com.