• Chantal Schreven, kinderfysiotherapeute

  • Paramedisch Centrum Beusichem

KINDERFYSIOTHERAPIE in PLUSPRAKTIJK PMC BEUSICHEM en PRAKTIJK VOOR FYSIOTHERAPIE BUREN

13-11-2015, 12:22 | Lezersnieuws | Connie de Keijzer/Chantal Schreven

"UW KIND IN GOEDE HANDEN"

Beusichem/Buren: Alle kinderen moeten vanaf de geboorte veel leren: omrollen, kruipen, lopen, springen, fietsen, zwemmen, een bal vangen, knippen of schrijven. Meestal gaat dit vanzelf en spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek. Dit zullen ze alleen doen als iets aantrekkelijk en uitdagend is. Bij sommige kinderen is er echter sprake van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Zij hebben dan meer hulp en oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen.

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van deze kinderen en hun omgeving.

Binnen onze PlusPraktijk is Chantal Schreven al jaren werkzaam als kinderfysiotherapeute en bewegingswetenschapper. Haar uitgangspunt is om op een plezierige en kindgerichte wijze kwalitatief uitstekende kinderfysiotherapie aan te bieden aan kinderen van 0 tot 18 jaar.

Chantal vindt het een uitdaging om met kinderen te werken en ze juist zo te stimuleren dat bewegen plezier geeft. Behandeling aan huis is ook mogelijk. Zij observeert, onderzoekt en behandelt kinderen, maar geeft ook voorlichting en advies aan de ouders/verzorgers en andere mensen waarmee het kind te maken heeft.

Chantal heeft een netwerk opgebouwd waarin ze samenwerkt met ergotherapeuten, logopedisten, podologen, kindercoaching, osteopaten, scholen, huisartsen, kinderartsen, consultatiebureau-artsen, kinderdagverblijven en andere kinderfysiotherapeuten.

Een aantal indicaties voor kinderfysiotherapie zijn:

voorkeurshouding

poep en plasproblemen

schrijfproblemen

houdingsproblemen

overgewicht

ontwikkelingsachterstand

hersenbeschadiging etc.

Heeft u als ouder vragen over de motorische ontwikkeling van uw kind? Of misschien is u als leidster van het kinderdagverblijf, leerkracht, remedial teacher of als andere behandelaar iets opgevallen bij een kind in uw omgeving? Neem dan contact op met Chantal Schreven.

U kunt ook gebruik maken van het

GRATIS inloopspreekuur op maandagmiddag van 16.30 - 17.00 uur.

Dit vindt plaats op het Kinderdagverblijf De Rups/BSO de Boomhut, De Wielstraat 18, Beusichem.

PMC Beusichem, De Wielstraat 20, 4112 JT Beusichem

T 0345-501618 / info@pmc-beusichem.nl / www.pmc-beusichem.nl

Praktijk voor Fysiotherapie Buren, Graafschapsstraat 4a, 4116 GE Buren

T 0344-57233