• Vrouw die doodop is

    Cranio Nederland
  • Ontspanning in borstgebied

    Marja de Beus
  • Aanraken helpt om jezelf te voelen

    Marja de Beus

Landelijke Cranio-dag

14-03-2019, 13:19 | Lezersnieuws | Anne-Marieke

Cranio is een professionele vorm van beweegzorg waarbij zowel fysieke als emotionele klachten lichaamsgericht worden behandeld. Cranio staat voor Cranio sacraal therapie dat sinds jaren tachtig door onder andere fysiotherapeuten wordt toegepast in Nederland. Op 23 maart a.s. openen Craniotherapeuten in Nederland hun deuren voor het grote publiek. Zo kunnen vragen gesteld worden over de behandeling en zelf worden ervaren wat Cranio is.

 

Uitgangspunt bij Cranio is dat het lichaam en de psyche onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. Lichamelijk en emotioneel trauma kan zich in het bindweefsel vastzetten in de vorm van spanning. Veel mensen zijn zich hiervan niet bewust, maar gaandeweg kost het veel energie en kan het lichaam niet optimaal functioneren. Met zachte, manuele behandeling van de gespannen gebieden wordt het lichaam uitgenodigd om te ontspannen. Dit gaat soms samen met het loskomen van emoties die te maken kunnen hebben met een (oud) trauma. De behandelmethode is wetenschappelijk onderbouwd en past goed in de hedendaagse gezondheidszorg.

 

Alles draait bij Cranio om de therapeutische aanraking. De therapeut kan met zachte technieken de gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de verschillende structuren optimaliseren en zo het lichaam helpen de natuurlijke balans te herstellen.

 

Op 23 maart zetten Craniotherapeuten in Nederland de deur van hun praktijk open en kan iedereen kennismaken met deze therapievorm. In Tiel kunt u praktijk NUPA -Cranio Tiel bezoeken van 10.00u – 16.00u. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.nupa.nu.

NUPA – Cranio Tiel, Kleine Vuurvlinder 3, 4007 HE, Tiel. 06-29 476 107